Boro Vučinić u 2011. godini zaradio 25.000 eura

Tvrdi da posjeduje naslijeđene umjetničke slike, trofejno i lovačko oružje, koje je takođe naslijedio
0 komentar(a)
Boro Vučinić, Foto: Luka Zeković
Boro Vučinić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.03.2012. 07:45h

Bivši ministar odbrane i novi direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić zaradio je prošle godine 24.786 eura.

Prema izvještaju o imovini i prihodima za 2011. godinu, njegova ministarska plata iznosila je 1.167, a do septembra je primao i ministarsku nadoknadu u iznosu od 1.198 eura.

Vučinić je bio član Tenderske komisije, predsjednik Nacionalne komisije za sprovođenje strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, član Koordinacionog odbora za upravljenje u vanrednim situacijama, te član Savjeta partnerstva za mir. Bivši ministar, stoji u njegovom imovinskom kartonu, nije primao nadoknade za članstvo u ovim tijelima.

Vučinić je vlasnik stana u Podgorici površine 77 metara kvadratnih, te zemljišta, livada i šume u blizini glavnog grada ukupne površine 34.389 kvadrata.

Tvrdi da posjeduje naslijeđene umjetničke slike, trofejno i lovačko oružje, koje je takođe naslijedio. Njegova supruga Slavka Vučinić zaposlena je u Crnogorskoj kinoteci i prima platu od 305 eura.

Vujačiću od bonusa 5 hiljada

Sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Branimir Vujačić primao je platu od 750 eura, a tokom prošle godine, po osnovu bonusa i rada u komisijama, zaradio je dodatnih 5.000 eura.

Vujačić je član Odbora direktora preduzeća “Plodovi Crne Gore” i za to prima nadoknadu od 250 eura. On je i predsjednik Upravnog odbora “Novog duvanskog kombinata” gdje prima 440 eura.

Sekretar Ministarstva, na čijem je čelu Tarzan Milošević, posjeduje stan u Podgorici površine 69 i vikendicu u Baru od 42 metra kvadratna.

Vujačić je kreditno zadužen u iznosu od 5.000 eura i to na tri godine, dok njegova supruga Olga Vujačić, zapošljena u Plantažama sa primanjem od 948 eura, treba da otplati dug banci od 1.800 eura.

Bonus video: