Ljuljđuraj: Planovi za Tuzi su samo riječ na papiru

Što se izgradnje primarne vodovodne mreže za južnu Malesiju tiče, kaže Ljuljđuraj, bilo je predviđeno da se završi poodavno
0 komentar(a)
Kolja Ljuljđuraj, Foto: Arhiva Vijesti
Kolja Ljuljđuraj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.03.2012. 16:51h

Odbornik Socijalističke narodne partije Crne Gore u Skupštini Glavnog grada, Kolja Ljuljđuraj, kazao je da su finansijskim planovima za Gradsku opštinu Tuzi, unazad nekoliko godina, predviđena sredstva za kapitalne investicije, koja dostižu sumu od nekoliko miliona eura, ali izgradnja nije ni započeta.

On je na 17. sjednici Skupštini Glavnog grada postavio odborničko pitanje, tražeći od nadležnih informaciju, koliko je do sada utrošeno novca na izgradnji južnog vodovoda u Gradskoj opštini Tuzi, kao i koliko još sredstava je potrebno za završetak radova na ovom objektu s obzirom da njegova gradnja traje nekoliko godina.

"Tražio sam informaciju, s obzirom da izgradnja ovog kapitalnog objekta na teritoriji GO Tuzi, dugi niz godina planira se finansijskim planom GO, ali nikako da se završi. Takođe, u nedostatku informacije o utrošenom novcu tražio sam da javnost bude upoznata sa utrošenim sredstvima, odnosno sudbini planiranih sredstava za realizaciju ovog projekta.

U odgovoru nadležnih službi, pod brojem 707, od šestog februara ove godine piše da je izgradnja primarne vodovodne mreže u južnoj Malesiji započeta u 2010. godini i podijeljena je na četiri dionice. Prva dionica Vuksanlekići-Sukuruć-Kodrabudan, je završena početkom 2011.godine, a vrijednost radova, kako stoji u odgovoru, iznosi 294.876 eura", rekao je Luljđuraj.

On je napomenuo da je njegov partijski kolega, na istoj sjednici Skupštine Glavnog grada, postavio isto pitanje, ali za obje gradske opštine, Tuzi i Golubovci.

"U dobijenom odgovoru između ostalog piše da za GO Tuzi, za izgradnju vodovoda u 2010. godini, je utrošeno 681.889,72 eura, što predstavlja ogromnu razliku u odnosu na podatke koje sam ja dobio na postavljeno odborničko pitanje. Dakle, riječ je o razlici od oko 387.000 eura za isti objekat.

Ja sam, kao odbornik SNP u Skupštini Glavnog grada i prethodno u Skupštini GO Tuzi, uporno tražio podatke o utrošenim sredstvima na području GO Tuzi, planiranih finansijskim planovima svih ovih godina, tražeći na taj način informaciju o sudbini planiranih ali ne utrošenih sredstava za kapitalne investicije – kazao je Ljuljđuraj, i kao primjere naveo izgradnju Sportske hale, put Dinoša-Pikalja-Zatrijebač, rekonstrukciju puta Tuzi-Mataguži, gradsko groblje, zelena pijaca, i tako dalje, da ne nabrajam", ističe Ljuljđuraj.

Predizborni vodovod

Što se izgradnje primarne vodovodne mreže za južnu Malesiju tiče, kaže Ljuljđuraj, bilo je predviđeno da se završi poodavno, ali to je ostalo, kao i obično, u domenu predizbornih obećanja.

"Kao odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada, zajedno sa mojim kolegama tražićemo i ubuduće informacije o utrošenim sredstvima i o sudbini planiranih a neutrošenih sredstava za kapitalne investicije na ovim prostorima.

Utoliko prije što se finansijski plan redovno dobija podršku aktuelne većine u Skupštinama Gradskih opština i Glavnog grada", rekao je Ljuljđuraj.

Bonus video: