Pejanović-Đurišić najozbiljniji kandidat za ministra odbrane

Do predloga kandidata za novog ministra odbrane, tu funkciju će pokrivati premijer
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2012. 08:03h

Od imenovanja Bora Vučinića za direktora ANB-a sistem odbrane nema prvog čovjeka, jer Vlada još nije donijela formalnu odluku o njegovom nasljedniku.

Vlada će prema Zakonu o državnoj upravi, ali i Zakonu o odbrani uskoro i formalno predložiti kandidata za novog ministra odbrane. Najozbiljniji je kandidat bivša ambasadorka Crne Gore u Parizu i nekadašnja šefica DPS-a Milica Pejanović-Đurišić, koja je predložena nakon unutarpartijskih dogovora. Pejanović–Đurišić je, prema informacijama “Vijesti”, pristala da do izbora obavlja funkciju ministra odbrane. Prilikom sastavljanja Lukšićeve Vlade tražila je da bude ministarka vanjskih poslova, ali joj je bilo ponuđeno ministarstvo nauke, koje je odbila.

Iako je Vučinić predložen za direktora Agencije još početkom prošlog mjeseca, kao prelazno rješenje Vlada nije imenovala ni vršioca družnosti na čelu tog resora. Vučinić je na sjednici prošlog četvrtka formalno i imenovan za prvog čovjeka ANB-a.

U kabinetu premijera Igora Lukšića “Vijestima” je juče saopšteno da će Vlada uskoro predložiti kandidata za novog ministra odbrane, a do tada će tu funkciju pokrivati premijer.

“Dužnost ministra odbrane pokriva premijer uz očekivanje da će uskoro biti izabran novi ministar odbrane”, odgovoreno je “Vijestima” na pitanje ko je trenutno na čelu Ministarstva odbrane i da li je o tome donijeta formalna odluka.

Bonus video: