Miomir Mugoša u kampanji DPS-a ohrabruje nove afere

“To je sasvim prirodno za partiju koja je zarobila državu i koja je pohlepu i koruptivno „snalaženje“ stavila na pijedestal najviših političkih i društvenih vrijednosti. Navodno nova i mlada lica u takvom izvitoperenom sistemu služe samo kao maska jednog koruptivno-klijentelističkog mehanizma i kompromitovanih pojedinaca”, izjavio je Vujović
143 pregleda 27 komentar(a)
Miomir Mugoša, IVan Vuković, Foto: DPS
Miomir Mugoša, IVan Vuković, Foto: DPS
Ažurirano: 16.05.2018. 05:30h

Pojavljivanje bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše optuženog da je Glavnom gradu nanio višemilionsku štetu u kampanji Demokratske partije socijalista (DPS) nije iznenađenje, već na najreprezentativniji način oslikava ono što su vrijednosti te partije, poručili su iz opozicije.

Mugoša se do sada u kampanji DPS-a za izbore u Podgorici pojavio na predstavljanju liste, kao i tokom posjete nosioca liste Ivana Vukovića Lješkopolju.

Nosilac liste “Građanskog saveza za promjene” Ivan Vujović smatra da nije ništa novo što lica koja se terete za visoku korupciju učestvuju u kampanji DPS-a.

“To je sasvim prirodno za partiju koja je zarobila državu i koja je pohlepu i koruptivno „snalaženje“ stavila na pijedestal najviših političkih i društvenih vrijednosti. Navodno nova i mlada lica u takvom izvitoperenom sistemu služe samo kao maska jednog koruptivno-klijentelističkog mehanizma i kompromitovanih pojedinaca”, izjavio je Vujović.

Kandidatkinja liste “Sve za naš grad” Branka Bošnjak tvrdi da potezanje “za čovjekom koji je poznat po tome što je zloupotrijebio položaj u Glavnom gradu i oštetio ga za desetine miliona možda i više” odražava nemoć DPS-a.

“Meni nije nevjerovatno da on želi svoj povratak, Mugoša nije čovjek koji će lako otići u penziju, ali jeste čudno da ga sa govornice hvale i zahvaljuju mu se na doprinosu a svi znaju šta je radio. Posebno Specijalno državno tužilaštvo zna šta je urađeno po pitanju Carina, Bazara, ostalih afera, da ne pominjemo stanove koje je dijelio kao poklone kome je on htio, obično onima koji imaju riješena stambena pitanja”, kaže Bošnjak.

Kandidat koalicije “Za 21. vijek” Mileta Radovanić smatra da je neprihvatljivo da čovjek koji je optužen za zloupotrebu miliona eura gradskog novca učestvuje u kampanji i traži podršku građana.

“Za šta, za nove zloupotrebe i malverzacije? Ovo je i primjer kontinuiteta politike bazirane na ucjenama i mahinacijama. Na ovaj način DPS posredno vrši politički pritisak na građane i pokušava uticati na slobodno izraženu volju birača”, kazao je Radovanić. Sa druge strane, dodaje Radovanić, to je i iskren potez od strane DPS-a prema građanima jer im, kako kaže, u liku i prisustvu Mugoše predstavljaju sve ono što bi bila njihova vlast u Podgorici nakon 27. maja. “Vlast zasnovana na kriminalu, pljački, otuđenju gradske imovine, malverzacijama, kršenju ljudskih prava, zloupotrebama”, rekao je on.

Bonus video: