Bivši lider SDP-a brani Jovićevića od sadašnjeg šefa te partije

Rakčević je kazao da i dan-danas osjeća duboko poštovanje i zahvalnost prema ljudima poput Rada Brajovića, Radovana Radonjića, Svetozara Jovićevića i Šerba Rastodera
59 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Žarko Rakčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.03.2012. 08:47h

Bivši predsjednik Socijaldemokratske partije Žarko Rakčević izjavio je da i dan-danas osjeća duboko poštovanje i zahvalnost prema ljudima poput Rada Brajovića, Radovana Radonjića, Svetozara Jovićevića i Šerba Rastodera.

“Oni su sredinom 90-tih, zajedno sa ostalim članovima i uglednicima Savjeta SDP-a, dali ogroman doprinos afirmaciji programa SDP-a, kao i procesu državne, nacionalne i ekonomske reanimacije i emancipacije Crne Gore. Tih godina DPS je bio na drugoj obali i SDP je pružao ruku da, kao prvo, izađu ispod Miloševićevog šinjela i iz blata i saučesništva u ratnohuškačkim pohodima”, kazao je Rakčević.

On se oglasio nakon što je preksinoć aktuelni lider SDP-a Ranko Krivokapić optužio profesora Jovićevića da ga je DPS poslao 1997. godine da uđe u Savjet SDP-a, te da je, prema tvrdnjama stranih službi, ambasada u Burmi, dok je Jovićević bio ambasador, učestvovala u švercu oružja.

Bonus video: