Vujanović navija da se otkrije "sestra"

Vujanović je “potpuno neutemeljenom” nazvao izjavu šefa parlamenta Ranka Krivokapića da je privatizacija KAP-a bila "korupcija ili ogromno neznanje”
0 komentar(a)
Vujanović u Mađarskoj, Foto: Beta/AP
Vujanović u Mađarskoj, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2012. 09:13h

Predsjednik Filip Vujanović rekao je da "navija iz sve snage" da se sazna identitet ljudi koji su se navodno okoristili od privatizacije Telekoma.

"Veoma bih se radovao da se što prije utvrdi ko je učestvovao u toj privatizaciji, a korupcionaški se postavio”, kazao je Vujanović, izražavajući nadu da će organi SAD ubrzo proslijediti dokumentaciju koju im je zatražilo crnogorsko tužilaštvo.

Američke vlasti tvrde da su među crnogorskim zvaničnicima koji su primili 7,5 miliona mita, dvojica bivših vladinih funkcionera i "sestra najvišeg zvaničnika Vlade koja se bavi advokaturom".

U intervjuu TVCG, Vujanović je “potpuno neutemeljenom” nazvao izjavu šefa parlamenta Ranka Krivokapića da je privatizacija KAP-a bila "korupcija ili ogromno neznanje”.

On je dodao da je KAP privatizovan 2005. godine, da bi se spasio, a ne iz neznanja, i istovremeno predložio Krivokapiću da tužilaštvu procesuira krivičnu prijavu, ako smatra da je neko koruptivno djelovao u tom poslu.

On je ocijenio da je spornu izjavu šefa parlamenta neophodno razmotriti i analizirati, što će, kako je uvjeren, i uraditi Krivokapić i Milo Đukanović, kao šefovi SDP-a i DPS-a, u „krajnje otvorenom” razgovoru.

On je uvjeren da će Krivokapić saopštili zašto misli da je ta privatizacija bila posljedica ogromnog neznanja ili korupcije, te da će dobiti “vrlo detaljan i argumentovan” odgovor Đukanovića koji je bio premijer u vremenu kada je ruska kompanija preuzela većinsko vlasništvo nad KAP-om.

Vujanović je rekao da bi prihvatio da trobojka na kojoj bi bila aplikacija državnog grba Crne Gore bude predsjednička zastava, ako bi to bio uslov opozicije da podrži ustavne promjene u dijelu pravosuđa.

Bonus video: