Abazović: Neslaganje je nastavak političke igre DPS-SDP

Abazović ne smatra da je sukob dvije vladajuće stranke "početak kraja" koalicije iako bi, kako je rekao, volio da se to desi
0 komentar(a)
dritan abazović, Foto: Facebook
dritan abazović, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.02.2012. 15:26h

Neslaganja vladajućih stranaka u parlamentu oko predloženih zakona samo su nastavak političke igre Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), smatra politikolog Dritan Abazović.

Poslanici DPS-a nijesu u utorak podržali Predlog zakona o unutrašnjim poslovima, nakon što su poslanici SDP-a uskratili podršku amandmanima DPS-a. Glasovima SDP-a uvojen je predlog opozicije o otvaranju parlamentarne istrage u slučaje afere Telekom.

"Dešavanja u Skupštini, koja će se vjerovatno prenijeti i na raspravu o dugu Kombinata aluminijuma (KAP), samo je nastavak političkog folklora koji dvije stranke koje su u koaliciji na vlasti odigravaju svih ovih godina", rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, SDP konstatno glumi kritičara vlasti unutar vlasti, što je, smatra on, dosta sporno. "A DPS vješto koristi svoju moć, što znači da ih drži u šaci i kad SDP pretjera sa kritikama, nađe način da im se suprotstavi", ocijenio je on.

Nema "početka kraja koalicije"

Abazović ne smatra da je sukob dvije vladajuće stranke "početak kraja" koalicije iako bi, kako je rekao, volio da se to desi.

"Iz jednog razloga – što bi to bilo krajnje principijelno prema građanima Crne Gore koji ostaju u stalnoj konfuziji, zbunjeni dešavanjima na javnoj sceni, misleći da se nešto dešava, u stvari se ništa ne dešava", pojasnio je on.

Abazović navodi da je to, kako je rekao, dinamika ništavila poznata u Crnoj Gori već više godina.

"Uslijed nepostojanja jasne alternative u vidu snažne opozicije, SDP, možda i po nalogu DPS-a, ponekad preuzima tu ulogu da bi glumili, fingirali neku demokratiju", kazao je Abazović.

On ne očekuje da se u narednim danima nešto drastičnije promijeniti, ni po pitanju KAP-a, ni po drugim značajnim pitanjima za Crnu Goru.

Bonus video: