Medojević: DPS me cijeni kao "opasnog igrača"

E stvarno bruka, zamisli zahtjev DPS da konketno jedan poslanik ne može da bude ispred stranke čiji je predsjednik član odbora. Niko drugi ne smeta. Samo ja
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.02.2012. 13:38h

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je da činjenica da je Demokratska partija socijalista insistirala da on ne bude član Anketnog odbora za istragu korupcije u privatizaciji Telekoma dokaz da ga vladajuća partija cijeni kao "opasnog igrača", piše Portal Analitika.

"Da bi se formirao Anketni odbor za istragu korupcije u privatizaciji Telekoma, DPS je inistirao da ja ne budem član. Nije mi jasno, što su se toliko prepali jednog "zaludnika:, "stručnjaka opšte prakse, "člana Zemunskog klana"...Pa ako je tačna propaganda režima, onda im je najbolje da ja tako neznaven budem član Anketnog odbora, zar ne", napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

"E stvarno bruka, zamisli zahtjev DPS da konketno jedan poslanik ne može da bude ispred stranke čiji je predsjednik član odbora. Niko drugi ne smeta. Samo ja. Veliki kompliment za mene - znači da me neprijatelj cijeni, kao opasnog igrača", odgovorio je Medojević jednom od učesnika u diskusiji na njegovom profilu.

Lider PzP-a je kazao i da on može sve da pripremi i obuči opoziciju, bez njegovog prisustva.

"Napisaću im ja pitanja i podpitanja i dati sve ekspertize. Nije to bitno. Mislim da Đukanović neće dopustiti da se ovaj odbor formira. Nasmijali su me danas. Pa to nikad niko u bilo kojem parlamentu nije tražio - da se onemogući tačno jedan poslanik da vrši svoju dužnost", napisao je Medojević.

U anketnom odboru su Andrija Mandić, Predrag Bulatović (SNP), Koča Pavlović (PZP), Raško Konjević (SDP), Zoran Vukčević i Zoran Jelić (DPS), Kemal Purišić,(BS) a ispred Kluba albanskih partija Vaselj Siništaj.

Parlament je juče izglasao prijedlog opozicije o otvaranju parlamentarne istrage o slučaju Telekom i formirao Anektni odbor koji će se baviti ovim pitanjem. Za otvaranje istrage glasao je 41 poslanik, među kojima i svi poslanici SDP, dva su bila uzdržana, a 37 protiv.

Aketni odbor moraće da napravi izvještaj do 1. oktobra.

Bonus video: