Roćen vratio Mugošu na posao

Gradonačelnikov sin se vratio u crnogorsku diplomatiju krajem prošle godine nakon što je duže koristio neplaćeno odsustvo
112 pregleda 0 komentar(a)
Miljan Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Miljan Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2012. 08:36h

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) odlučilo je da vrati Miljana Mugošu, sina gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, na posao u tom vladinom resoru, potvrđeno je “Vijestima”.

Ministarstvo inostranih poslova u avgustu 2009. godine povuklo je Mugošu sa dužnosti trećeg sekretara u ambasadi Crne Gore u Vašingtonu, samo nekoliko dana nakon što je zajedno sa ocem napao urednika i fotoreportera “Vijesti” Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića, koji je snimio nepropisno parkrani automobil gradopnačelnika Podgorice.

Prema informacijama “Vijesti”, gradonačelnikov sin vratio se u crnogorsku diplomatiju krajem prošle godine nakon što je duže koristio neplaćeno odsustvo. Angažovan je na poslovima u Direkciji za bilateralne poslove.

Ministarstvo vanjskih poslova nije odgovorilo na pitanja da li je Mugoša vraćen na posao, kada i na koje poslove, koje su “Vijesti” poslale elektronskom poštom 30. januara.

Miljan Mugoša je optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda Jovoviću i protiv njega se vodi postupak pred Osnovim sudom u Podgorici. Istovremeno, i Jovović je optužen za nanošenje lakših tjelesnih povreda Mugošinom vozaču, iako su vještaci medicinske struke u nekoliko navrata dokazali da to nije tačno.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: