Lukšić: Imam povjerenja u rad Vrhovnog tužilaštva

"Onog trenutka kada se opredijele da se bave politikom i istovremeno zasluže relevantnost komentarisaću svaki istup", rekao je Lukšić, povodom izjave direktorice MANS-a Vanje Ćalović
50 pregleda 0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.02.2012. 19:15h

Premijer Igor Lukšić kazao je da ima apsolutno povjerenje u rad državnog tužilaštva.

Lukšić je, nakon sastanka premijera regiona u Banja Luci, novinarima kazao da "nema vremena da se bavi istupima parapolitičkih organizacija".

"Onog trenutka kada se opredijele da se bave politikom i istovremeno zasluže relevantnost komentarisaću svaki istup", rekao je Lukšić.

Povodom izjave direktorice MANS-a Vanje Ćalović, koja je u emisiji "Načisto" Televizije Vijesti izjavila da je premijer tokom sastanka sa organizatorima protesta protiv poskupljenja struje, kazao da može pozvati tužioca da uđe u Elektroprivredu, ali da "tužilac nema dovoljno znanja za to, pa će to dugo da traje", Lukšić je ponovio da vjeruje tužilaštvu.

"Uvijek ću zagovarati da Vlada bude potpuno otvorena i transparenta u saradnji sa civilnim sektorom. Mislim da je to izuzetno važno dostignuće koje smo uspjeli ostvariti", izjavio je on.

Ćalović je kazala da su spornu izjavu premijera čuli svi koji su toga dana bili na satstanku sa Lukšićem, između ostalog ministar finansija Milorad Katnić, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković i njegovi saradnici, te aktivisti MANS-a i Studentske unije.

Bonus video: