Roćen o Bemaksu: To je isto kao da me pitate za porez "Vijesti"

Direktorica MANS-a Vanja Ćalović objavila je da je Bemaks prihodovao oko 40 miliona, a da na račun poreza nije uplatio ni euro
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2012. 13:27h

Direktor za Rusiju, Istočno susjedstvo i Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslove Miroslav Lajčak kazao je nakon razgovora sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Milanom Roćenom da želi odgovoran proevropski odnos svih političkih snaga u Crnoj Gori, bez ikakvih uslovljavanja evropskog puta zemlje nekim drugim pitanjima.

Pozdravljajući napredak Podgorice na evropskom putu Lajčak je, govoreći o ruskim investicijama u Crnoj Gori, rekao da je posebno važan dobar zakonski okvir, te da nije bitno odakle investicije dolaze.

On je, odgovarajući na novinarsko pitanje kako vidi stanje u Crnoj Gori po pitanju korupcije i nepotizma, jer zemlja u očima međunarodne zajednice izgleda mnogo ljepše nego što stanje jeste, Lajčak je rekao da imaju jako detaljan uvid u sve što se zbiva u crnogorskom društvu.

“Podrška pregovorima Crne Gore sa EU je ujedno i podrška rješavanju svih problema u Crnoj Gori”, rekao je Lajčak.

Tom pitanju nije mogao da odoli Roćen, koji je istakao da nije dobro lična iskustva projektovati na ukupni državni nivo.

“Podrška pregovorima Crne Gore sa EU je ujedno i podrška rješavanju svih problema u Crnoj Gori”, rekao je Lajčak.

Govoreći o tome zašto je nedavno rekao da u KAP nije uloženo ni 30 miliona dolara, a pred ruskim ministrom za vanredne situacije nije reagovao kad je svojevremeno izjavio da je investirano 300 miliona, Roćen je kazao da zapravo nije ni znao koliko je uloženo u kompaniju.

“Tako da nijesam mogao to da ni da potvrdim, ni da demantujem. Ali sam se raspitao i ministar Kavarić mi je kazao da to nije ni 30 miliona”, pojasnio je Roćen.

Na pitanje Televizije Vijesti da prokomentariše podatak koji je objavila Vanja Ćalović (MANS) da je Bemaks prihodovao oko 40 miliona, a da na račun poreza nije uplatio ni euro, Roćen je kazao: “To je isto kao da me pitate za kompaniju Vijesti da li su platili porez”.

Brisel cijeni unutrašnji politički dijalog Crne Gore

Brisel cijeni napore Crne Gore radi unutrašnjeg političkog dijaloga koji afirmiše prioritetna pitanja za unaprjeđenje evropskih integracija i njenog ekonomskog napretka, rekao je direktor za Rusiju, Istočno susjedstvo i Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslove Miroslav Lajčak."Ta pitanja treba i dalje da imaju najširu podršku parlamenta i društva u cjelini", rekao je Lajčak u razgovoru sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

"Vujanović je i ovom prilikom istakao očekivanje pune podrške Crnoj Gori u susret odluke o pristupnim pregovorima u junu", navodi se u saopštenju.

Lajčak je Vujanoviću prenio zahvalnost Brisela za lični doprinos regionalnoj saradnji i razvoju dobrosusjedskih odnosa kao jednom od ključnih kriterijuma u procesu evropskih integracijaSagovornici su, kako je saopšteno, razmijenili mišljenja o aktuelnim pitanjima od regionalnog značaja, ekonomsko-razvojnim prioritetima Crne Gore i važnosti daljeg privlačenja stranih investicija i rasta zaposlenosti u državi kroz preduzetništvo.

Galerija

Bonus video: