Nuhodžić i Orlandić ostaju poslanici

Na mjesto vršioca dužnosti direktora Uprave za imovinu Vlada je imenovala dosadašnjeg Nuhodžićevog pomoćnika Blaža Šaranovića
50 pregleda 0 komentar(a)
mevludin nuhodžić, Foto: Arhiva "Vijesti"
mevludin nuhodžić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.02.2012. 20:49h

Poslanici DPS-a i SDP-a Mevludin Nuhodžić i Mićo Orlandić podnijeli su ostavke na funkcije direktora Uprave za imovinu i Uprave za nekretnine.

To znači da su Nuhodžić i Orlandić odlučili da ostanu u poslaničkim klubovima, jer novi Zakon o sprečavanju sukoba interesa predviđa da parlamentarci, koji su istovremeno i čelnici državnih ustanova, organa ili preduzeća, moraju odlučiti na kojoj će od dvije funkcije ostati.

Na mjesto vršioca dužnosti direktora Uprave za imovinu Vlada je imenovala doasadašnjeg Nuhodžićevog pomoćnika Blaža Šaranovića. V. d. uprave za nekretnine biće Orlandićev pomoćnik Dragan Kovačević.

Plata Orlandića u Upravi iznosila je 785 eura, a u Skupštini 877 eura. On je 11 mjeseci 2011. godine primao i nadoknadu za članstvo u cetinjskom preduzeću Montenegrobonus u iznosu od 725 eura.

Novina u odnosu na izvještaj o imovini i prihodima za 2010. godinu je, prema podacima Komisije za sprečavanje sukoba interesa, to što su djeca direktora Uprave za nekretnine Danijela i Danilo Orlandić našli zaposlenje i to u MUP-u i preduzeću Aerodromi Crne Gore.

Nuhodžić je tokom 2010. godine u Skupštini primao 628 eura, a u Upravi 715.

Prema novom Zakonu, poslanici sa direktorskom funkcijom do 1. marta treba da odluče da li ostaju u Skupštini.

Bonus video: