Dukovići bogatiji za stan

On nije u kartonu prijavio novogodišnji bonus od oko 400 eura, kao što to nije uradilo još 16 poslanika vladajuće koalicije
320 pregleda 3 komentar(a)
Halil Duković, Foto: Skupština Crne Gore
Halil Duković, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 14.05.2018. 18:11h

Porodica poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Halila Dukovića u toku prošle godine postala je bogatija za stan, a od ranije imaju dvije kuće, stoji u imovinskom kartonu koji je dostavljen Agenciji za sprečavanje korupcije. Duković je vlasnik dvije kuće od 100 i 70 metara kvadratnih koje je naslijedio, a na suprugu Senu Duković vodi se stan od 36 metara kvadratnih. Stan se prvo vodio na Dukovića, a zatim na njegovu suprugu, vidi se iz posljednja dva imovinska kartona.

U njemu piše da je stan kupljen uz pomoć ušteđevine i 20.000 eura kredita koje su podigli supružnici u februaru prošle godine. U kartonu u kojem su prijavili stan navodi se da je supruga imala ušteđeno 10.000 eura. Duković je istovremeno poslanik i odbornik u Skupštini gradske opštine Tuzi. Njegova poslanička plata iznosi 780, a odbornička 150 eura. Pored toga, Duković prima 640 eura mjesečno iz Doma zdravlja Tuzi.

On nije u kartonu prijavio novogodišnji bonus od oko 400 eura, kao što to nije uradilo još 16 poslanika vladajuće koalicije. Supruga Sena Duković zarađuje 420 eura od slobodne profesije. Dukovići imaju dva “golfa 4”, od kojih jedan vozi poslanik, a jedan njegov sin Kenan Duković. Prvi “golf” je 2001. godište, a drugi 1989. godište.

U kartonu stoji da su prodali “fiat punto” iz 2010, koji se vodio na suprugu Senu Duković.

Poslanik nije dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

Bonus video: