Rajko Kovačević šef kabineta Lukšića, neće više biti portparol DPS-a

Dosadašnji šef kabineta , Ivana Pajević, je imenovana za savjetnika Lukšića za vanjsku politiku i evropske poslove
1070 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 19:34h

Dosadašnja šefica kabineta premijera Igora Lukšića, Ivana Pajović imenovana je za savjetnika predsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove, dok će je na prethodnoj poziciji zamijeniti aktuelni portparol Demokratske partije socijalista Rajko Kovačević.

“Vijestima” je saopšteno iz Vlade da je ova odluka uslijedila nakon predloga Lukšića da Pajovićeva dobije unapređenje.

“Pajovićeva je i do sada obavljala funkciju spoljnopolitičkog savjetnika, a imajući u vidu nastupajuće obaveze na planu evropskih integracija, ideja je da novim imenovanjem bude u punom kapacitetu posvećena obavljanju ovih poslova”, kazali su “Vijestima” iz Vlade.

Ulaskom Kovačevića u Lukšićev kabinet, DPS ostaje bez portparola, jer on tu funkciju neće više obavljati.

“Sigurno je da ne mogu ostati i portparol DPS-a. Iako nijesmo razgovarali o mom nasljedniku, vjerujem da ćemo, kao velika i odgovorna partija, vrlo brzo pronaći rješenje”, kazao je Kovačević u izjavi za “Vijesti”.

Novo imenovanje znači da će u Lukšićevom kabinetu sada biti devet savjetnika.

Funkciju savjetnika za unapređenje poslovnog ambijenta obavlja Predrag Stamatović, za regulatornu reformu i pravna pitanja Srđan Spaić, za međunarodnu ekonomsku saradnju Ivana Petričević, ljudska prava i zaštitu od diskriminacije Jovan Kojičić, za odnose sa javnošću Andrijana Vukotić, Olivera Đukanović i Gordana Jovanović, a za komunikaciju sa građanima Marija Šuković.

Rajko Kovačević, inžinjer elektrotehnike, bio je poslanik u tri mandata. Politički je "odskočio" kao predsjednik mladih DPS-a u Pljevljima.

"Učesnik (je) velikog broja seminara i studijskih škola, od kojih posebno značajna studijska posjeta SAD-u 21. jun - 10. jul 2004. godine na temu 'Upravljanje različitostima'", piše u zvaničnoj biografiji Rajka Kovačevića.

U biografiji piše da govori, čita i piše ruski jezik i "koristi se engleskim jezikom."

Galerija

Bonus video: