DPS nezakonito drži vlast u Andrijevici

Upravni sud nakon tužbe SNP-a poništio odluke odbornika vladajuće partije donijete tokom previranja u Andrijevici prošlog ljeta
95 pregleda 0 komentar(a)
DPS, Andrijevica, Foto: Tufik Softić
DPS, Andrijevica, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 23.02.2012. 09:02h

Upravni sud poništio je odluku Skupštine opštine Andrijevica kojom je u julu prošle godine, glasovima odbornika DPS-a, razriješen predsjednik lokalnog parlamenta Veselin Radenović prije isteka mandata.

Sud je ovu odluku donio nakon tužbe odborničkog kluba SNP-a u Andrijevici.

U obrazloženju presude piše da je u glasanju na sjednici lokalnog parlamenta 22. jula prošle godine, kada je razriješen Radenović, učestvovao Momčilo Đerković sa izborne liste DPS-a. Opštinska izborna komisija prethodno nije verifikovala Đerkoviću odbornički mandat, kako je to predviđeno poslovnikom i statutom o radu Skupštine.

Samim tim, Đerković nije mogao da učestvuje u glasanju i odborničkom klubu DPS-a da šesnaesti, odlučujući glas u parlamentu koja ima 31 odbornika.

Potpredsjednik SNP-a Neven Gošović podsjetio je da je SNP u više navrata pozivao Vladu da hitno spriječi pokušaj nasilnog oduzimanja vlasti i omogući građanima Andrijevice da na prijevremenim izborima odluče kome će dati povjerenje u toj opštini.

"To smo uradili jer smo bili apsolutno sigurni da odluke 15 odbornika DPS-a donijete 30. juna i 22. jula prošle godine u hotelu "Komovi" u Andrijevici o razrješenju aktuelnog predsjednika Radenovića i imenovanja novog predsjednika Skupštine opštine, dr Zvonka Vukovića, predstavljaju nelegalne i nelegitimne akte", rekao je Gošović "Vijestima".

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: