Zeta za 21. vijek: Za poljoprivredni region postojanje zelene pijace je prijeko potrebno

Iz "Zeta za 21, vijek"koalicije obećavaju da će "nova vlast u Zeti izgraditi savremenu zelenu pijacu na prostoru u blizini Srednje mješovite škole
119 pregleda 7 komentar(a)
Zelena pijaca Zeta, Foto: Zeta za 21. vijek
Zelena pijaca Zeta, Foto: Zeta za 21. vijek
Ažurirano: 14.05.2018. 14:45h

U 21. vijeku ne smije da postoji gradska opštine bez zelene pijace. A pogotovo neće biti ravnice i regiona koji praktično sav živi od poljoprivrede, a da nema zelenu pijacu, kao što je do sada, na zaprepašćenje svih koji na ovom području žive, to bio slučaj sa Zetom, navodi se u saopštenju koalicije "Zeta za 21.vijek".

Oni su kazali da ljudi koji su do sada upravljali Zetom "kao da nisu razumjeli ni osnovna svojstva jedinice kojom upravljaju".

"Zeta nema zelenu pijacu ni prostor za prodaju ribe i proizvoda životinjskog porijekla. Prethodni pokušaj opremanja lokaliteta u Anovima nije urodio plodom. Za poljoprivredni region, kao što je Zeta, postojanje zelene pijace kao moderne tržnice je prijeko potrebno. Neprihvatljivo je da građani Zete koji pokušavaju da prežive od svog rada, baveći se poljoprivredom, nemaju mjesto na kojem bi izlagali i prodavali svoje proizvode. To je posljedica ukupne nebrige i nemara vlasti za najpreče potrebe stanovništva Zeta. Zeta i njeni građani zaslužuju jednu funkcionalnu, organizovanu i savremenu tržnicu, sa svim uslovima za održavanje kvaliteta proizvoda", kazali su iz ove koalicije.

Iz "Zeta za 21, vijek"koalicije obećavaju da će "nova vlast u Zeti izgraditi savremenu zelenu pijacu na prostoru u blizini Srednje mješovite škole.

"Objekat će se graditi kroz formu javno-privatnog partnerstva ili ćemo pronaći pouzdanog i kredibilnog investitora, a ne treba isključiti ni mogućnost za dobijanje sredstava iz IPA fondova. Tržnica će u svom sastavu imati posebne pozicije za voće i povrće, ribu, meso i mliječne proizvode. Objekat će biti multifunkcionalnog tipa sa poslovnim prostorima u prizemlju i na spratu. Takođe, izgradićemo parking za putnička i teretna motorna vozila", kazali su iz ove koalicije.

Bonus video: