Prvo Đukanović češlja papire, pa onda Vlada zasijeda

U kabinetu premijera Lukšića tvrde da je to tako zbog koalicionog sporazuma, kako bi Đukanović mogao pratiti kako se on sprovodi
0 komentar(a)
Žarko Šturanović, Foto: Arhiva Vijesti
Žarko Šturanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.02.2012. 09:04h

Generalni sekretar Vlade Žarko Šturanović predsjedniku DPS-a i bivšem premijeru Milu Đukanoviću prije svake sjednice Vlade dostavlja materijale o kojima treba da odlučuje kabinet premijera Igora Lukšića, saznaju “Vijesti” u Vladi.

Đukanović tako ima neposredan uvid u sve što se planira i dešava u Vladi prije nego što aktuelni premijer i ministri uključe računare i počnu raspravu, s tom razlikom što je na stolu šefa vladajuće stranke štampana verzija svih dokumenata.

U kabinetu premijera Lukšića tvrde da je to tako zbog koalicionog sporazuma, kako bi Đukanović mogao pratiti kako se on sprovodi.

“Riječ je o uobičajenoj praksi od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori. Pristup materijalima imaju predsjednici partija koje čine koalicionu vlast, ne zbog bilo kakvog uticaja na rad Vlade, već zbog praćenja realizacije politika definisanih koalicionim sporazumima”, saopšteno je “Vijestima” iz premijerovog kabineta.

Ipak, aktuelni koalicioni partneri DPS-a ne znaju za tu praksu, a bivši je se ne sjećaju. Predlozi Vladinih odluka ne dolaze na sto v. d. predsjednika Demokratske unije Albanaca Mehmeta Zenke i Hrvatske građanske inicijative Marije Vučinović, dok ih šef Bošnjačke stranke Rafet Husović dobija zato štio je ministar.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: