Mladi DPS: Ćalović studirala 10 godina, a Viktorija ima 2 fakulteta

“Reče Vanja da su ovce oni koji se ne prave gluvi kad ih susjedi zovu. Reče to svima koji ne misle kao ona"
1058 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2012. 16:38h

Predsjednik savjeta mladih DPS-a Glavnog grada Srđan Miljanić poručio je da izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović neće pokolebati podmladak te partije.

“'Vi nijeste građani, vi ste ovce' – reče Vanja obraćajući se Viktoriji (Badži). Vanja, koja je, kako kažu, studirala deset godina reče to Viktoriji, koja je završila dva fakulteta s prosjekom iznad 9,7. Reče to Vanja onima koji su čistili ulice, krovove, otišli u druge gradove da pomognu, nosili hranu i ljekove starima u Bijelom Polju, Mojkovcu, Rožajama, na Cetinju, Žabljaku, u Budvi, Herceg Novom, Podgorici, Danilovgradu, Beranama...i koji od toga nijesu pravili predstavu, tražili donacije niti zvali kamere da im budu svjedoci, već samo na svom sajtu objavili informaciju o tome i pozvali sve da im se priključe.

Reče to Vanja hiljadama mladih ljudi koji nijesu čekali da ih neko pozove, već su se solidarisali sa svim građanima kojima je trebalo pomoći”, kaže se u reagovanju na izjavu Vanje Ćalović nakon “performansa” mladih DPS-a ispred prostorija MANS-a, a koje je objavljeno na sajtu DPS.

Podmladak vladajuće partije pokušao je da performansom iznenadi MANS-ovce, ali su ih aktivisti te NVO spremno dočekali - sa lopatama. Ćalović je nakon odlaska gostijukazala da joj je drago da mladi DPS-a uče od MANS-a kad su performansi u pitanju.

"Mi smo im dali danas naši propagandni materijal da se priključe i budu građani, a ne da budu ovce", rekla je tada Ćalović.

“Reče Vanja da su ovce oni koji se ne prave gluvi kad ih susjedi zovu. Reče to svima koji ne misle kao ona. Jedino je Vanja u pravu. Niko ne pravi performanse kao što to ona umije. Nije nam ni bio cilj da se na tom polju takmičimo s njom.

Željeli smo da ih podsjetimo na to da nije sramota ukloniti snijeg makar sa svog auta ili u svom dvorištu, ili se odazvati pozivu susjeda - kad već nemaju volju da pomognu, uključe se i pokažu solidarnost, pogotovo što umiju dijeliti lekcije drugima, doduše samo kad su dobro plaćeni”, istako je Miljanić.

On je rekao da su mladi DPS-a postigli jedan od ciljeva - “poslije deset dana makar su (MANS-ovci) djelimično očistili ispred svojih prostorija.

On je rekao da su mladi DPS-a postigli jedan od ciljeva - “poslije deset dana makar su (MANS-ovci) djelimično očistili ispred svojih prostorija

“Eto Vanji sva medijska pažnja, a mi ćemo nastaviti. Pozivamo sve dobre ljude da nastave da učestvuju u akcijama koje organizuju Crveni krst, Montenegrophototracking, tviteraši, omladina u svim gradovima. Pozivamo sve da doniraju putem donatorskih linija ili uplatom na račun solidarnosti. Jer, naše malo je nekome mnogo”, zaključio je Miljanić u reagovanju.

Vanja Ćalović je kratko kazala “Vijestima” da nema potrebe da komentariše navode podmlatka DPS-a da “jer njihove akcije i rezulatati sve govore”.

Galerija

Bonus video: