Helikopter za funkcionere DPS-a, za poslanike opozicije se nije imalo kad

Jednostavno, sve se dešavalo na brzinu, spontano. Bilo je tri-četiri minuta do polaska helikoptera, kazao je Golubović
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.02.2012. 07:55h

Pet poslanika DPS-a iz Berana i Plava prije dva dana stiglo je državnim helikopterom na sjednicu Skupštine, dok su opozicionari iz istih opština ostali kući.

Iako su probali da se kolima probiju do Podgorice Dragoslav Šćekić (SNP) i Radojica Živković (Nova) morali su se vratiti u Berane, dok su njihove kolege iz DPS-a Šefkija Murić, Husnija Šabović, Fahrudin Adrović, Drago Čantrić i Jasmin Sutović stigli helikopterom.

Na to je u Skupštini ukazala Snežana Jonica (SNP), kojoj je bilo sumnjivo kako su se pet poslanika DPS-a odjednom zajedno pojavili u parlamentu, da bi se potom ispostavilo da ih je doveo helikopter i da je prevoz organizovao gradonačelnik Berana Vuka Golubović (DPS).

Odgovarajući na pitanje zbog čega u helikopteru nije bilo mjesta za njihove opozicione kolege, Šefkija Murić je kazao “Vijestima” da su on i još četiri poslanika krenuli svojim automobilima, ali da su stigli samo do Kolašina.

Gradonačelnik Berana Vuka Golubović rekao je „Vijestima“ da je prevoz poslanika DPS-a helikopterom za Podgoricu bio spontan i da se radilo na brzinu

Gradonačelnik Berana Vuka Golubović rekao je „Vijestima“ da je prevoz poslanika DPS-a helikopterom za Podgoricu bio spontan i da se radilo na brzinu.

„To nije bilo ništa organizovano. Oni su se vratili iz Kolašina i pili smo kafu kod mene. Uslijedila je komunikacija sa načelnikom Generalštaba Draganom Samardžićem jer je helikopter bio tu zbog prebacivanja pomoći, i ja sam pitao da li može da preveze poslanike. Da ste i vi iz 'Vijesti' tu bili, intervenisao bih i za vas, i za bilo koga ko se tu našao, koliko sam time opterećen“, ustvrdio je Golubović.

Na pitanje zašto nije intervenisao i za poslanike opozicije, on je kazao da nije bilo vremena za čekanje. “Oni nisu bili u tom trenutku kod mene. Da su bili, i oni bi bili prebačeni. Jednostavno, sve se dešavalo na brzinu, spontano. Bilo je tri-četiri minuta do polaska helikoptera“, kazao je Golubović.

Bonus video: