SNP: Mugoša da informiše odbornike o radu službi

Oni smatraju da bi to bila prilika da se odbornici upoznaju sa štetama na imovini građana, domaćinstava i pravnih lica
0 komentar(a)
Podgorica snijeg, Foto: Velemir Sikimic
Podgorica snijeg, Foto: Velemir Sikimic
Ažurirano: 15.02.2012. 12:37h

Odborničku klub Socijalističke narodne partije (SNP) u Skupštini Podgorice predložio je da se u dnevni red sjednice, kao prva tačka, uvrsti informacija gradonačelnika Miomira Mugoše o postupanju nadležnih organa, organizacija i službi na otklanjanju posledica nevremena.

U predlogu SNP navodi se da je redovna sjednica Skupština Glavnog grada zakazana za sjutra, ali da je u međuvremenu u Podgorici i najvećem dijelu Crne Gore napadao snijeg koji je paralisao saobraćaj i značajno otežao obavljanje najnužijih poslova naophodnih za normalan život i rad.

"Smatramo da Skupština Glavnog grada koja je sazvana za 16. februar neodložno treba kao prvo pitanje da razmotri novonastalu situaciju", kaže se u predlogu SNP.

Oni smatraju da bi to bila prilika da se odbornici upoznaju sa štetama na imovini građana, domaćinstava i pravnih lica.

Oni smatraju da bi to bila prilika da se odbornici upoznaju sa štetama na imovini građana, domaćinstava i pravnih lica koju je prouzrokovao veliki snijeg i mjerama kojima Glavni grad planira da pomogne u saniranju posljedica, a posebno na području Zete, Malesije, Lješkopolja i drugih mjesta.

Sjednica Skupštine Glavnog grada, kako se navodi, pravo je mjesto da se zatraži odgovor od Gradonačelnika i njegovih saradnika zbog čega se značajno kasnilo u čišćenju snijega i osposobljavanju za saobraćaj velikog broja vitalnih saobraćajnica u širem gradskom jezgru i na skoro cjelokupnom prigradskom i seoskom području.

"Takođe i zbog čega je izostalo organizovano djelovanje jedinica civilne zaštite (ne misli se na profesionalne pripadnike jedinice za zaštitu i spašavanje) i zbog čega nije blagovremeno kadrovski i materijalno opremljena za djelovanje u vanrednim situacijama", kaže se u predlogu

Bonus video: