Lutovac: Odnosi Srbije i Crne Gore nisu na nivou koji građani očekuju

"Iako su u odnosi u ekonomskom i političkom smislu dvije zemlje dobri treba raditi na njihovom poboljšanju za dobrobit građana Crne Gore i Srbije", rekao je Lutovac
0 komentar(a)
zoran lutovac, Foto: Luka Zeković
zoran lutovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.02.2012. 11:35h

Ambasador Srbije Zoran Lutovac kazao je da su odnosi između Srbije i Crne Gore dobri, ali nisu na onom nivou koji očekuju građani.

On je povodom Dana državnosti Srbije položio vijenac na spomenik Karađorđu u istoimenom parku.

"Iako su u odnosi u ekonomskom i političkom smislu dvije zemlje dobri treba raditi na njihovom poboljšanju za dobrobit građana Crne Gore i Srbije", rekao je Lutovac.

On je kazao da polaganje vijenca na spomenik Karađorđu simbolizuje slobodu.

"Najljepši vijenac satkan na ovim prostorima je Gorski vijenac u kome Petar II Petrović Njegoš posvećuje dio upravo Karađorđu i slobodi - "prahu ocu Srbije". Karađorđe je podigao ustanak 1804. godine, a 30 godina kasnije donijet je prvi srpski ustav.

Takođe, kralj Petar pokazao je da je Srbija dostojna slobode. Danas se Karađorđeva zvijezda, kao jedno od najvećih priznanja, prvi put dodjeljuje poslije 2010. godine, i to najboljem svjetskom sportisti Novaku Đokoviću", kazao je Lutovac.

On je istakao da je "Karađorđe marker na državnoj i međunarodnoj mapi slobode, što je danas ključna riječ političkog života".

Polaganju vijenca su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i kulturnog miljea.

Bonus video: