AKICIJA "PODGORICA - GRAD BICIKLIZMA"

DPS: Pet gradskih biciklističkih staza i dvije rute, nastavak širenja infrastrukture

Đeković ističe da je Glavni grad u protekle tri godine intenzivno radio na razvoju biciklističke infrastrukture, kao podršku alternativnim vidovima transporta i kao podršku rekreativcima i ljubiteljima biciklizma
74 pregleda 3 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: DPS
Ivan Vuković, Foto: DPS
Ažurirano: 13.05.2018. 14:33h

U okviru akcije „Podgorica – grad biciklizma“, nosilac liste „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović“ Ivan Vuković, menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković i kandidati za odbornike obišli su danas biciklima koridore koji su u Podgorici izgrađeni tokom protekle četiri godine za ovaj vid rekreacije i alternativnog prevoza.

„U proteklom periodu gradska uprava je u razvoj sportske infrastrukture na teritoriji Podgorice uložila preko 20 miliona eura, pritom vodeći računa ne samo o onome što su potrebe vrhunskih sportista, nego i o onome što su potrebe amatera i rekreativaca. U vezi sa ovim drugim, želim posebno da istaknem značaj izgradnje biciklističkih koridora na prostoru šireg centra grada, njih je trenutno četiri, uskoro će ih biti pet. Mislim da je to fantastična stvar za sve građane ovoga grada, jer su vremenski uslovi takvi da nam dozvoljavaju da maletene cijele godine koristimo te biciklističke staze. Želim da naglasim da ćemo u daljem periodu raditi na razvoju biciklističke infrastrukture i nastojati da je obogatimo novim sadržajima poput „bajk šeringa“, koji će omogućiti građanima da koriste bicikla koja će biti dostupna na različitim mjestima u našem gradu po veoma povoljnim cijenama, a sve po uzoru na najbolje prakse koje postoje u razvijenim evropskim gradovima. Na taj način čuvamo zdravlje naših građana i veoma odgovorno se odnosimo prema životnoj sredini“, kazao je Vuković tokom biciklističke vožnje.

Kako ističe menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković, Glavni grad je u protekle tri godine intenzivno radio na razvoju biciklističke infrastrukture, kao podršku alternativnim vidovima transporta i kao podršku rekreativcima i ljubiteljima biciklizma.

"Do sada smo izgradili četiri biciklističke staze i upravo počinjemo petu, kojom ćemo završiti mrežu primarnih koridora biciklističke infrastrukture u Glavnom gradu. Pored toga, u saradnji sa sportistima i takmičarima, obilježili smo i dvije biciklističke rute po 15 kilometara za zahtjevnije i spremnije sportiste“, rekao je Đeković.