DEMOKRATE NUDE KONKRETNE PROJEKTE

Da li želite ovakav trg u vašem gradu?

Zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad
79 pregleda 0 komentar(a)
Demokrate obećanja, Foto: Demokrate
Demokrate obećanja, Foto: Demokrate
Ažurirano: 13.05.2018. 06:46h

Kada se pomene bilo koji grad, u bilo kojoj zemlji, obično se pomisli na to kako izgleda sami centar grada. Zašto? Zato što je centar grada mjesto iz kojeg kreće život, mjesto sabiranja svih građana i svih dešavanja i mjesto koje najbolje predstavlja sliku grada. Imajući sve to u vidu, može se reći da lokalna vlast u Pljevljima nikako ne radi svoj posao kako treba, jer na osnovu slike našeg centra grada, stranci, nažalost, ne mogu zaključiti ništa lijepo o našoj opštini, koja je bogata prirodnim i privrednim potencijalima. Samo za posljednje četiri godine od Pljevalja su napravili grad koji je suočen sa nemaštinom, nezaposlenošću, odlivom stanovništva, ekološkim problemima, a pritom povećali cijene komunalnih usluga  i uveli nove takse i namete građanima.  Svo ovo nedvosmisleno ukazuje na nesavjesno, nestručno i nedgovorno  ponašanje nesposobne lokalne vlasti. 

Centar grada, čije uređenje decenijama unazad izostaje, nalazi se u izuzetno lošem stanju. Pored obavezne rekonstrukcije ulice Kralja Petra, od presudnog je značaja povezivanje Trga Mila Peruničića sa centralnim trgom, koji je neiskorišćen i nevidljiv. Oronuli betonski cvijećnjaci i ograde ruže centralni dio grada i čine taj prostor nefunkcionalnim i neiskorišćenim. Takođe, ovaj prostor u centru grada ne posjećuju čak ni sami Pljevaljaci, što je neprihvatljivo.

Demokrate će ponuditi novi i ljepši izgled trga, koji će značajno doprinijeti podizanju kvaliteta društvenog života, ali i promijeniti sliku o Pljevljima. 

Idejnim projektom obuhvaćena je izgradnja amfiteatra na otvorenom, u dimenzijama koje odgovaraju trenutnom stanju. Uz to, predviđeno je postavljanje novog mobilijara i popločavanje Trga, a u želji da se oplemeni postojeći sadržaj, posadiće se nisko i visoko rastinje koje odgovara klimi ovoga područja.

Demokrate imaju cilj da uljepšaju životno okruženje stanovnicima Pljevalja, a ujedno i sliku grada. Zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.

Demokrate: Kolašin će dobiti moderan sportski kompleks

U Kolašinu, na obali Tare, u sklopu jednog od ljepših šetališta u Crnoj Gori, imamo prizor koji nikako ne priliči ljepotama koje inače krase grad i koji ne priliči gradu koji ima za cilj da postane značajan turistički centar sjevera Crne Gore. Umjesto uređenih zelenih površina, posebno u zoni šetališta, imamo velike neuređene i neiskorišćene površine zemljišta, zapuštene travnjake i nabacan šut.  Složićemo se, ovo nije slika Kolašina koji teži napretku.

Kako bi uljepšali sam Kolašin, kao i životno okruženje građanima, Demokrate su izradile idejni projekat za pomenutu lokaciju. Projektom je predviđena izgradnja objekta koji će biti u interesu i na ponos svih građana, a koji će značajno doprinijeti kvalitetu društvenog života i standarda. Iz tih razloga,  Demokrate će izgraditi sportski kompleks koji će pružiti građanima najbolje uslove za razvoj i unapređenje sporta.

Projekt će biti realizovan kroz javno – privatno partnerstvo, što znači: opština će obezbjediti olakšice, a investitor će graditi. Sportski kompleks će sadržati teren za mini fudbal sa tribinama, teren za košarku i tenis. Takođe,  sadržaće objekat u čijem će se sklopu  nalaziti otvoreni bazen. Osim toga, projektom je predvidio postojanje ugostiteljskih sadržaja, kao i sportskih sadržaja koji se obavljaju u zatvorenom prostoru, poput stonog tenisa, kuglanja i tome slično.

Demokratska Crna Gora će savjesno, odgovorno i domaćinski raditi za ljepši Kolašin u interesu građana. Zato dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.

Plužine će dobiti novu vlast

Preporučujemo za Vas