Poslanici SNP-a uputili inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi

Damjanović je jutros predao zahtjev predsjedniku parlamenta Ranku Krivokapiću
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 14:11h

Klub poslanika Socijalističke narodne partije (SNP) uputio je danas opozicionim partijama inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi i sazivanje vanredne sjednice za 28. februar povodom odluke o preuzimanju duga Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP)."Nakon inicijative poslanika SNP-a, Aleksandra Damjanovića, Klub poslanika SNP-a jutros je poslao inicijativu poslanicima Nove srpske demokratije (Nova), Pokreta za promjene (PzP) i albanskih partija, koji se nijesu izjasnili o inicijativi do ovog trenutka”, navodi se u saopštenju.Iz SNP-a su naveli da jutros na adresu Skupštine nije pristigla već najavljena inicijativa Vlade o uključivanju u skupštinsku proceduru Vladinog predloga o davanju garancija za KAP.

Takođe, kako su dodali, Damjanović je jutros predao zahtjev predsjedniku parlamenta Ranku Krivokapiću za sazivanje Kolegijuma, kako bi se razmotrila novonastala situacija povodom odluke Vlade.

Damjanović je, tokom sjednice Skupštine u četvrtak, najavio da će ta stranka podnijeti inicijativu za procesuiranje predloga o izglasavanju nepovjerenja Vladi zbog odluke o vraćanju kredita KAP-a prema Dojče /Deutsche/ banci u iznosu od 22 miliona eura.Premijer Igor Lukšić najavio je nakon sjednice Vlade da će tu odluku proslijediti Skupštini na potvrđivanje. On je uputio Skupštini i inicijativu da se izjasni o povjerenju Vladi kada je u pitanju KAP i vođenje ekonomske politike, kako bi se, kako je rekao, znalo da li Vlada ima mandat da nastavi da rješava taj problem.

Stav će saopštiti u skupštinskoj raspravi

Bošnjačka stranka (BS) će stav o preuzimanju duga Kombinata aluminijuma (KAP), kao i o povjerenju Vladi, saopštiti u skupštinskoj raspravi kada se ona zakaže, saopšteno je iz te partije.Šef poslaničkog kluba BS, Suljo Mustafić, rekao je agenciji Mina-business da je potez premijera Igora Lukšića za tu stranku potpuno logičan, kada je izvjesno da u Vladi postoje nesuglasice između koalicionih partnera oko krupnog ekonomskog pitanja, sudbine KAP-a.

"Premijeru i Vladi potrebna je podrška Skupštine u preduzimanju daljih koraka oko KAP-a", kazao je Mustafić

Vlada je na sjednici u četvrtak odlučila da preuzme 22 miliona eura kredita koji je KAP uzeo od Dojče banke.

Premijer Igor Lukšić rekao je nakon sjednice Vlade da će tu odluku proslijediti Skupštini na potvrđivanje. On je uputio Skupštini i inicijativu da se izjasni o povjerenju Vladi kada je u pitanju KAP i vođenje ekonomske politike, kako bi se, kako je rekao, znalo da li Vlada ima mandat da nastavi da rješava taj problem

Galerija

Bonus video: