Ko je major Zoran Božović

On je, prema izvorima “Vijesti”, direktno bio zadužen za opremu za prisluškivanje koja je bila u vojnim objektima u Podgorici
1194 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 08:05h

Lider PZP-a Nebojša Medojević prije tri dana je optužio grupu visokih oficira, bivših bezbjednjaka iz perioda državne zajednice sa Srbijom da prisluškuju opoziciju, strane diplomate, nevladin sektor, medije, biznismene i članove najviših organa DPS-a, te da su sa ANB-om povezani preko službenika ANB-a Duška Golubovića i Zorana Lazovića.

Medojević je saopštio da su svi oni dio paralelne tajne službe koju kontrolišu predsjednik DPS-a Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova Milan Roćen, a koju operativno vodi oficir Zoran Božović.

Major Božović

Major Božović bivši je komandant Centra za elektronsko izviđanje smještenog u kasarni “Masline” do 2006. godine.

Centar je bio direktno potčinjen bivšoj Obavještajnoj upravi saveznog Ministarstva odbrane, a Božović je važio za “glavnog tehničara”.

On je, prema izvorima “Vijesti”, direktno bio zadužen za opremu za prisluškivanje koja je bila u vojnim objektima u Podgorici.

On je, prema izvorima “Vijesti”, direktno bio zadužen za opremu za prisluškivanje koja je bila u vojnim objektima u Podgorici.

Pukovnik Vladislav Vlahović bivši je načelnik 3. Centra VOA u Podgorici, a bio je vojni ataše u Londonu. Nakon referenduma bio je komadant vazduhoplovne baze, a navodno je ministar Boro Vučinić planirao da ga smijeni jer je važio za “srpski kadar”.

“Zato je i svima bilo više nego iznenađujuće kada se prošle godine dobio funkciju savjetnika u Misiji Crne Gore pri NATO-u u Briselu. Posebno jer je godinama važio za “politički nepodobnog”, kaže jedan od sagovornika “Vijesti”.

Perović doveo Boškovića

Potpukovnik Darko Burić, takođe bivši načelnik 3. Centra VOA u Podgorici, sada je u odjeljenju za obavještajno-izviđačke poslove VCG. Potpukovnik Dražen Božović za vrijeme bivše države bio je operativac u 3. Centru VOA, a sada je na dužnosti u Ministarstvu odbrane.

Potpukovnik Dražen Božović za vrijeme bivše države bio je operativac u 3. Centru VOA, a sada je na dužnosti u Ministarstvu odbrane.

Negativno bezbjednosno mišljenje 2006. godine dobio je i potpukovnik Miodrag Đukanović, bivši pripadnik službe bezbjednosti, koji je napustio službu u Vojsci SCG, nakon čega je radio u sektoru bezbjednosti “LUKOIL-SRBIJA”. Ponovo se aktivirao nakon referenduma, i sada je na dužnosti u odjeljenju za obavještajno-izviđačke poslove VCG.

Podoficiri Željko Dulović i Željko Rakočević su bili referenti u 3. Centra VOA u Podgorici, a obojica su, uprkos negativnim ocjenama nakon bezbjednosnih provjera, i dalje na dužnostima u Ministarstvu odbrane.

Galerija

Bonus video: