SNP pokreće inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi

Vlada je donijela odluku da prezume dug Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) od 22 miliona eura prema Dojče banci
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 19:07h

Šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović kazao je da će oni danas uputiti svim poslaničkim klubovima na izjašnjavanje i potpisivanje predlog za glasanje o nepovjerenju Vladi povodom dešavanja u KAP-u.

Vlada je donijela odluku da prezume dug Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) od 22 miliona eura prema Dojče banci.

On je, tokom skupštinske rasprave, tražio od potpredsjednika Skupštine Željka Šturanovića da se što prije održi kolegijum koji bi zakazao vanrednu sjednicu koja bi bila posvećena KAP-u.

"Na sjednici bi se razmotrio predlog koji je premijer Igor Lukšić najavio da će ga uputiti Skupštini. Umjesto bilo kakvih komentarisanja odluke Vlade smatramo da je vrijeme da se hitno djeluje i da se konačno jednom zauvijek pitanje KAP-a riješi na kvalitetan i transparentan način", istakao je Damjanović.

PZP: Neko mora da snosi političku i krivičnu odgovornost

Poslanik Pokreta za promjene Zarija Pejović kazao je da će se o inicijativi za smjenu Vlade izjasniti kada je dobiju u pismenoj formi i kada se upoznaju sa sadržajem.

"Nakon toga će poslanički klub donijeti odluku o konkretnom opredjeljenju prema Vladi.

Smatramo da je zahjev da se aktivira garancija loš i da dolazi u lošem trenutak, kao i da se uslovi pod kojima su date garancije moraju istražiti. Zbog toga mora da se snosi politička i krivična odgovornost", ocijenio je Pejović.

Bonus video: