Djeca Mića Orlandića rade kod njegovih partijskih drugova

Upitan da prokomentariše činjenicu da su mu djeca zaposlena kod partijskih kolega, Orlandić je kratko kazao da je “kod njega sve transparentno”
674 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 04:22h

Porodica poslanika SDP-a i direktora Uprave za nekretnine Mića Orlandića prihodovala je prošle godine 55.000 eura.

Plata Orlandića u Upravi iznosila je 785 eura, a u Skupštini 877 eura. On je 11 mjeseci 2011. godine primao i nadoknadu za članstvo u cetinjskom preduzeću Montenegrobonus u iznosu od 725 eura.

Novina u odnosu na izvještaj o imovini i prihodima za 2010. godinu je, prema podacima Komisije za sprečavanje sukoba interesa, to što su djeca direktora Uprave za nekretnine Danijela i Danilo Orlandić našli zaposlenje i to u vladinim resorima i preduzećima na čijem čelu su takođe visoki funkcioneri SDP-a.

Tako je Danijela Orlandić zaposlena u preduzeću Aerodromi Crne Gore na čijem je čelu Milovan Đuričković i prima platu 1.125 eura. Danilo Orlandić je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, čiji je prvi čovjek Ivan Brajović. Plata mu je 441 euro.

Upitan da prokomentariše činjenicu da su mu djeca zaposlena kod partijskih kolega, te da li smatra da se radi o nepotizmu, Orlandić je kratko kazao “Vijestima” da je “kod njega sve transparetno”, ne želeći dalje da govori na tu temu.

Direktor Uprave za nekretnine prošle godine nije imao zaradu po osnovu članstva u tenderskim komisijama Vlade, za što je 2010. uzeo 1.800 eura. Vlasnik je vozila marke “golf” i “lend rover”.

Njegova supruga Biljana Orlandić zaposlena je u Opštini Bar, gdje prima 690 eura. Prema podacima sa sajta Komisije, Biljana Orlandić kupila je vozilo marke “polo”, za koji plaća ratu 191 euro, sa rokom otplate od 60 mjeseci.

Sin Džavida Šabovića zaposlen u Fondu zdravstva – Plav

I sin Orlandićevog partijskog kolege i poslanika Džavida Šabovića, Ahmed, se tokom prošle godine zaposlio u Fondu zdravstva – Plav.

Džavid Šabović je prošle godine zaradio 40.140 eura. Njegova poslanička plata iznosila je 1.365 eura, dok mu je naknada za predsjedavanje skupštinskim Odborom za ustavna pitanja iznosila 300 eura.

Šabović je devet mjeseci bio član borda direktora “Montegro erlajnza” i po tom osnovu zarađivao dodatnih 800 eura. Vlasnik je polovine kuće u Plavu od 100 kvadrata, te suvlasnik zemljišta u istoj opštini površine 22 ara. Jedan je od tri vlasnika kuće u izgradnji u Plavu površine 450 kvadrata, te vozila marke “audi”.

Njegova supruga Zina Šabotić radi u plavskom Domu zdravlja, a kreditno je zadužena u iznosu od 23.000 na period od 20 godina.

Drugi sin, poslanik SDP-a Adnan Šabović vozi automobil marke “pasat”, dok Ahmed Šabović ima “nisan”.

Galerija

Bonus video: