Demokrate: Lokalna vlast u Pljevljima ne radi svoj posao kako treba

"Oronuli betonski cvjećnjaci i ograde ruže centralni dio grada i čine taj prostor nefunkcionalnim i neiskorišćenim. Takođe, ovaj prostor u centru grada ne posjećuju čak ni sami Pljevaljaci, što je neprihvatljivo", saopšteno je.
84 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Demokrate
Pljevlja, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.05.2018. 10:03h

Oljevaljski odbor Demokrata saopštio je da lokalna vlast u Pljevljima nikako ne radi svoj posao kako treba.

"Kada se pomene bilo koji grad, u bilo kojoj zemlji, obično se pomisli na to kako izgleda sami centar grada. Zašto? Zato što je centar grada mjesto iz kojeg kreće život, mjesto sabiranja svih građana i svih dešavanja i mjesto koje najbolje predstavlja sliku grada. Imajući sve to u vidu, može se reći da lokalna vlast u Pljevljima nikako ne radi svoj posao kako treba, jer na osnovu slike našeg centra grada, stranci, nažalost, ne mogu zaključiti ništa lijepo o našoj opštini, koja je bogata prirodnim i privrednim potencijalima. Centar grada,čije uređenje decenijama unazad izostaje, nalazi se u izuzetno lošem stanju. Pored, obavezne rekonstrukcije ulice Kralja Petra, od presudnog je značaja povezivanje Trga Mila Peruničića sa centralnim trgom, koji je neiskorišćen i nevidljiv. Oronuli betonski cvjećnjaci i ograde ruže centralni dio grada i čine taj prostor nefunkcionalnim i neiskorišćenim. Takođe, ovaj prostor u centru grada ne posjećuju čak ni sami Pljevaljaci, što je neprihvatljivo", saopšteno je.

U saopštenju je rečeno da će Demokrate ponuditi novi i ljepši izgled trga, koji će značajno doprinjeti podizanju kvaliteta društvenog života, ali i promijeniti sliku o Pljevljima.

"Naš idejni projekat obuhvata izgradnju amfiteatra na otvorenom, u dimenzijama koje odgovaraju trenutnom stanju. Uz to, postavićemo novi mobilijar i popoločati Trg, a u želji da oplemenimo postojeći sadržaj, posadićemo nisko i visoko rastinje koje odgovara klimi ovoga područja. Naš cilj je uljepšati životno okruženje stanovnicima Pljevalja, a ujedno i uljepšati sliku grada. Zato, dođi kući, jer imamo plan", saopšteno je.

Bonus video: