Lazović i Golubović moćniji od premijera

Oni nijesu prihvatili savjet da se penzionišu, koji im je Lukšić indirektno uputio 16. januara u razgovoru sa grupom novinara
1426 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2012. 09:20h

Vlada je juče predložila ministra odbrane Bora Vučinića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, nakon što nije uslišen zahtjev poslanika DPS-a Mevludina Nuhodžića, koji je bio prvi izbor, da se ta institucija očisti od kontroverznih kadrova.

Prema informacijama “Vijesti”, Vučinić je juče ujutru pristao da se prihvati te pozicije, nakon razgovora koji je obavio sa premijerom Igorom Lukšićem prethodne noći.

Da su čelnici DPS-a preko noći spakovali rješenje za ANB pokazuje i to što je Vučinić preksinoć otkazao za sinoć planirani let za Brisel, gdje je trebalo da ide na godišnji ministarski sastanak NATO-a.

Prema informacijama “Vijesti”, Nuhodžić je ostao čvrsto pri stavu da neće ući u ANB dok se ne očisti od onih službenika ANB-a koji su u javnosti dovođeni u vezu sa kriminalnim miljeom. To se, prije svega, odnosi na Zorana Lazovića i Duška Golubovića.

Oni nijesu prihvatili savjet da se penzionišu, koji im je Lukšić indirektno uputio 16. januara u razgovoru sa grupom novinara na Atlas Televiziji, zbog čega se može postaviti pitanje koliko su oni uticajni i koje ih strukture podržavaju. Za Lazovića i Golubovića važi da su bliski šefu diplomatije Milanu Roćenu, a to znači i šefu DPS-a Milu Đukanoviću.

Njihovih “usluga” je pokušao da se liši još Duško Marković...

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: