Rakočević odlazi, Lazović i Golubović odbijaju penziju

Uklonjena prva prepreka da bude imenovan novi direktor ANB-a, pošto je Mevludin Nuhodžić tražio od Lukšića da iz agencije budu sklonjeni kontroverzni kadrovi
161 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2012. 09:25h

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Vlatko Rakočević podnio je zahtjev za penzionisanje, saznaju "Vijesti".

Time je uklonjena prva prepreka da bude imenovan novi direktor ANB-a, pošto je kandidat za tu funkciju Mevludin Nuhodžić, koji je član Predsjedništva DPS-a, tražio od premijera Igora Lukšića da prvo iz agencije budu sklonjeni kontroverzni kadrovi koji su u javnosti dovođeni u vezu sa kriminalnim miljeom.

Osim Rakočevića, riječ je o uticajnim pripadnicima tajne službe Zoranu Lazoviću i Dušku Goluboviću.

Izvori "Vijesti" iz vladajućih krugova tvrde da "sa njima teško ide" i da oni za sada ne žele da poslušaju savjete da se penzionišu.

Lazović je postao široj javnosti poznat nakon što se na internetu pojavio snimak na kojem se on vidi na svadbi odbjeglog narkobosa Safeta Kalića, gdje je bio zajedno sa Ljubišom Mijatovićem, tadašnjim šefom obezbjeđenja Mila Đukanovića.

Golubović je njegov najbliži saradnik, a nedavno je otkriveno da je bio predmet interesovanja hrvatske policije u sklopu istrage o ubistvu vlasnika "Nacionala" Iva Pukanića. Bivši direktor policije Veselin Veljović proslijedio je povodom toga Hrvatima listing Golubovićevih telefonskih razgovora.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: