Jusuf Kalamperović počasni konzul Slovenije u Baru

Ambasador Slovenije u Podgorici Vladamir Gašparovič kazao je uoči potpisivanja izjave da između Crne Gore i Slovenije postoji tradicionalno prijateljstvo
239 pregleda 0 komentar(a)
Jusuf Kalamperović, Foto: Luka Zeković
Jusuf Kalamperović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.02.2012. 13:52h

Potpisivanjem svečane izjave Jusuf Kalamperović imenovan je za počasnog konzula Slovenije u Baru, svrstavajući se tako u red od više od 70 počasnih konzula koje ta zemlja ima u inostranstvu.

Ambasador Slovenije u Podgorici Vladamir Gašparovič kazao je uoči potpisivanja izjave da između Crne Gore i Slovenije postoji tradicionalno prijateljstvo, ali i saradnja koja će se nadograđivati u privrednoj oblasti.

“Bar je za nas veoma interesantno područje, to je luka, a i mi imamo luku u Kopru, a imenovanjem novog počasnog konzula povećaćemo efikasnost bilateralne saradnje”, rekao je Gašparovič, navodeći da su se prilikom izbora počasnog konula vodili činjenicom da je Kalamperović veoma poštovan u Crnoj Gori, te da ima jake veze.

Počastvovan što je izabran za konzula “lijepe zemlje koja je Crnoj Gori po mnogo čemu uzor”, Kalamperović se nakon potpisivanja prisjetio minulih dana kada je još kao dječak često boravio u Sloveniji, gdje je upisao i studije.

“Mnogo sam radio sa Slovencima, stekao tamo puno prijatelja i počastvovan sam što ću obavljati ovu volontersku funkciju”, poručio je Kalamperović.

Bonus video: