NE BI BILI VANREDNI

DPS planira parlamentarne i predsjedničke izbore za jesen

Vrijeme za redovne izbore je početak 2013. godine. Takođe, parlamentarni izbori 2006. i 2002. godine održavani su upravo u septembru, odnosno oktobru
51 pregleda 0 komentar(a)
DPS, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.02.2019. 02:36h

Čelnici vladajuće partije i koalicije ozbiljno razmišljaju o tome da parlamentarne i predsjedničke izbore održe istovremeno u septembru ili oktobru ove godine, potvrđeno je "Vijestima” iz više izvora.

Iako o tom scenariju nije zvanično raspravljano na najvišim partijskim tijelima, u vladajućoj koaliciji očekuju da bi se na izborima moglo nastupiti sa dva očekivana uspjeha – dobijanje datuma pregovora Crne Gore sa EU u junu i odluke Samita NATO-a u Čikagu u maju da se intenzivira proces pristupanja Crne Gore NATO-u.

Osim toga, solidna turistička sezona i priliv novca relaksirali bi narastajuće ekonomske tenzije.

Sagovornici “Vijesti” iz vladajuće koalicije navode da se ne bi radilo o vanrednim izborima jer bi njihovo održavanje u oktobru ili septembru značilo samo pomjeranje roka od nekoliko mjeseci. Vrijeme za redovne izbore je početak 2013. godine. Takođe, parlamentarni izbori 2006. i 2002. godine održavani su upravo u septembru, odnosno oktobru.

Opširnije u štampanom izdanju