Đukanović za Moskvu letio Vladinim avionom?

"Vladin avion se koristi isključivo u skladu sa propisom i mimo ovlaštenih lica ga nije koristio niko, pa time ni predsjednik DPS", saopšteno je iz Vladinog Biroa
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 20:41h

Poslanik Pokreta za promjene (PzP) Koča Pavlović tražio je od Vlade uvid u dnevnik korišćenja vladinog avio servisa u toku prethodne godine, navodeći da ima informacije da se vladini avioni ponovo zloupotrebljavaju.

Nakon pretrage dnevnika avio-servisa Pavlović je prošle godine iznio podatke o zloupotrebi vladinog aviona, koji su neki funkcioneri i članice vladajuće koalicije koristili u privatne i stranačke svrhe.

"Prema informacijama koje su do mene došle, vladin avio-servis se ponovo zloupotrebljava tako što ga ovlašćenih funkcionera ponovo koriste van propisane procedure, i to za privatne, a povremeno i za vlastite turističke potrebe. Istovremeno, prema pomenutim informacijama, vladin avion sve češće koriste i osobe koje na to nemaju pravo, poput predsjednika DPS-a Mila Đukanovića koji je, navodno, upravo vladinim avionom prije neki dan odletio poslom u Moskvu", upozorio je Pavlović.

On je pojasnio da je zahtjev za dokumentima i uvidom uputio potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću, u čijoj se nadležnosti taj servis nalazi, ističući da očekuje da mu Vlada omogući da iskoristi poslaničko pravo.

Pavlović je u vrijeme kada je potpredsjednik Vlade bio Svetozar Marović u nekoliko navrata tražio uvid u dnevnik korišćenja vladinog aviona, ali mu je to omogućeno tek nakon šest mjeseci i formiranja nove Vlade.

Vlada: Niko ne leti mimo propisa

Iz Vladinog Biro za odnose s javnošću negirali su da je predsjednik DPS Milo Đukanović državnim avionom letio u Moskvu.

"Vladin avion se koristi isključivo u skladu sa propisom i mimo ovlaštenih lica ga nije koristio niko, pa time ni predsjednik DPS", rečeno je "Vijestima" u Birou.

Oni su dodali da ne osporavaju pravo poslaniku Koči Pavloviću da zatraži kopije putnih naloga kao i uvid u dnevnik korišćenja avio-servisa Vlade CG za period 1. januar 2012– 01. februar 2012.

Galerija

Bonus video: