Organizatori i podržavaoci građanskog bunta okupljaju se na Facebooku

U grupi je, svim članovima, upućen poziv da daju doprinos organizaciji masovnog nepolitičkog i građanskog protesta
0 komentar(a)
protest 21.01., Foto: Savo Prelević
protest 21.01., Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2012. 08:27h

Na društvenoj mreži Facebook formirane su grupe pod nazivom Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori – Građanska neposlušnost i Protest, koja ujedno predstavlja zvničnu stranicu Unije slobodnih sindikata, Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentske unije.

Stranica Protest je, kako se navodi u opisu grupe, u vezi sa protestima koji su održani 21. januara u Podgorici, sa ciljem da se okupi što više pristalica za nove proteste koji će biti organizovani u glavnom gradu.

U grupi je, svim članovima, upućen poziv da daju doprinos organizaciji masovnog nepolitičkog i građanskog protesta, koji ima za cilj da Vlada Crne Gore radi u interesu njenih građana.

Grupa je za nekoliko dana, otkad je kreirana, okupila više od 580 članova, a jedna od njih, profesorica Ekonomskog fakulteta Mirjana Kuljak, ispod poziva NVO MANS da svi pomognu organizaciju nepolitičkih protesta, istakla je da "promjena ne može biti bez bitke na političkom terenu".

"Iako namjera organizatora ovih protesta nije da protesti budu politički, suštinskih promjena ne može biti bez bitke na političkom terenu, jer je to teren na kojem ne postoji politička volja za suštinske pomake. A Crnoj Gori su potrebne suštinske promjene. Masovni izlazak ljudi na ulice, izazvan uglavnom socijalnim i ekonomskih nezadovoljstvom, zahtijeva da se sa punom odgovornošću pristupi organizovanju protesta sa političkim ciljem", piše Kuljak u svom komentaru.

U grupu Protest su, od političara, "dodati" Nebojša Medojević (PzP), Zoran Lakušić (SNP), Goran Danilović (Nova), aktivisti MANS-a...

Više od 630 članova okupila je i stranica Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori – Građanska neposlušnost, u kojoj je jedan od članova iznio žestoke kritike na račun RTCG, uz napomenu da je riječ o propagandi gebelovskog tipa.

"Prvih 10 minuta posvetiše liku i djelu Viktora Restisa i "neosnovanim" napadima MANS-a na poštenog investitora. Prvo pokazaše velike investicije u Sveti Stefan, a onda montaža da im pozavide tvorci rata za mir kad su davali izvještaje sa ratišta. Doduše, ista škola, a i isti ljudi", stoji u jednom od komentara.

Bonus video: