Milić u pismu: Roćen, operativci ANB i kriminalci za istim stolom

Vlada je bila direktna logistika kampanji kandidata DPS-a Isaila Šljivančanina za gradonačelnika, tvrdi on
50 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Milić, Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Srđan Milić, Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2012. 09:10h

Lider SNP-a Srđan Milić istakao je u pismu, koje je 25. avgusta 2009. godine uputio predstavnicima Evropske unije i međunarodne zajednice u Crnoj Gori, da je nedopustivo sa moralne i političke tačke gledišta da za istim stolom, tokom predizborne kampanje na Žabljaku, sjede nosioci organizovanog kriminala i crnogorske Vlade.

To, kazao je Milić u obraćanju predstavnicima EU i diplomatskog kora u Crnoj Gori, posebno ako se ima u vidu da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije najveći izazov u procesu pridruživanja Podgorice EU.

Obraćajući se ambasadorima pismom u koje su „Vijesti“ imale uvid, Milić još navodi da je „tokom predizbornih aktivnosti na Žabljaku cjelokupna Vlada bila aktivno involvirana kao direktna logistika kampanji kandidata DPS-a Isaila Šljivančanina za gradonačelnika“.

„Rukovođenje izbornog procesa kandidata DPS-a na Žabljaku bilo je povjereno ministru inostranih poslova Milanu Roćenu i to naravno nije ništa novo“, naveo je Milić u pismu, posebno apostrofirajući činjenicu da su se na više lokacija na Žabljaku održavali sastanci kojima su prisustvovali Roćen, operativni čelnici ANB-a, kao i vođe kriminalnih struktura u Crnoj Gori.

Ističući da je očekivao reakciju Tužilaštva, koja je izostala uprkos njegovim navodima u medijima 17. avgusta, Milić je u pismu kazao kako je situacija navodila na sumnju da se „operativna evidencija koristi kao sredstvo ucjene od strane Vladinih institucija“.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: