Vujović o Lukšićevom putu u Maroko: Nema besplatnog ručka

On kaže da je to pogrešan potez, ali da je teško procijeniti šta se krije iza takve posjete
0 komentar(a)
zlatko vujovic, Foto: Boris Pejović
zlatko vujovic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.01.2012. 08:29h

Izvršmi direktor CEMI-ja Zlatko Vujović smatra da je put premijera Lukšića u Maroko, o trošku jednog od najvećih investitora u Crnoj Gojri Aman rizortsa, pogrešan potez, te da je teško procijeniti šta se krije iza takve posjete.

Vujović kaže da ni premijer, a ni bilo koji visoki funkcioner Crne Gore ne moze o trošku onih koji su zainteresovani za određene polsove u našoj zemlji boraviti u inostranstvu.

On smatra da to mogu učiniti isključivo o trošku drzave i samo onda kada je to državni interes, prenosi Radio Antena M.

"Smatram da je teško procijeniti šta sve ima iza te posjete, mada ja lično ne vjerujem u besplatan ručak, jer ako je neko motivisan da najviši predstavnik vlasti bude njegov gost ,svakako da je motiv jak.

Lično ne shvatam zašto bi premijer dozvolio da bude gost o trošku nekog investitora, ali ne mozemo bez špekulirati što se krije iza toga", rekao je Vujović.

Ne sporeći pravo da premijer, kako kaže, obiđe svoje investitore Vujović, takođe, navodi da nije dobar ni trenutak u kojem se posjeta dogodila, jer, prema njegovom mišljenju, Aman rizorts nije investitor kojeg treba privući, već investitor koji ne poštuje svoje obaveze, kasni sa plaćanjem, te dovodi u pitanje već postignuti dogovor, odnosno trazi njegovu reviziju.

"Ono što će biti u fokusu javnosti je kakav će biti ishod zahtjeva Aman rizortsa u vezi sa smanjenjem godišnje nadoknade za korišćenje hotela, te da li će Aman rizorts poštovati svoje ugovorne obaveze sa Budvanskom rivijerom", ističe Vujović.

Premijer Igor Lukšić je pokušao da opravda svoj tajni put u Maroko i plaćeni dvodnevni boravak u ekskluzivnom kompleksu Aman rizortsa, investitora u Crnoj Gori.

"Tamo nijesam razgovarao ni sa Adrijanom Zekom, ni sa bilo kim ko je investitor. Tamo sam razgovarao sa menadžmentom", rekao je Lukšić radiju Crne Gore.

Vladina PR služba nije objasnila zašto nijesu ispravili navodnu grešku s početka mjeseca i naknadno, obavijestili građane da je premijer bio u Maroku.

Bonus video: