Pozvali albanske nacionalne partije na jedinstvo

Ocjenjeno je da postoji potreba da se zajednički predstave zahtjevi i projekti koji utiču na status Albanaca u Crnoj Gori
66 pregleda 0 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.01.2012. 17:44h

Albanska alternativa (AA) i Demokratska partija (DP) počeli su pregovore o političkoj saradnji i pozvali ostale albanske nacionalne partije na jedinstveno djelovanje.

Na sastanku predsjednika tih albanskih partija Đerđa Camaja i Fatmira Đeke ocjenjeno je da postoji potreba da se zajednički predstave zahtjevi i projekti koji utiču na status Albanaca u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopšenju AA, dvije partije će se angažovati na pribižavanju političkih stavova i programskih opredjeljenja albanskih partija i pokreta. Samo na taj način, kako se navodi, Albanci se mogu suprostaviti samovolji aktuelne vlasti.

“Snažno ćemo se angažovati, da u sredinama gdje djelujemo, radimo na okupljanju i ostalih nacionalnih subjekta, a dogovoreno je da se u narednom periodu nastavi intenzivna komunikacija, kako bi došlo do političkog sporazuma o saradnji i političkom djelovanju Albanaca u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: