Raičević: Perspektiva Krajine u povezivanju

"Na sastanku predstavnika crnogorske i albanske strane, načelno je dogovoren sadaržaj protokola o saradnji na temu otvaranja dva nova granična prelaza između dvije države, na lokalitetima Ckla i Zoganje", naveli su iz barskog DPS
50 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Raičević, DPS Bar, Foto: DPS Bar
Dušan Raičević, DPS Bar, Foto: DPS Bar
Ažurirano: 10.05.2018. 14:02h

Nosilac liste "Za dobro građana Bara Pobjednički! DPS – Milo Đukanović“ Dušan Raičević, dosadašnji potpredsjednik Opštine, obišao je u Ostrosu i Šestanima lokacije na kojima su u toku radovi na poboljšanju putne infrastrukture. Ovim povodom, iz Opštinskog odbora DPS Bar saopšteno je da je tom prilikom konstatovano da su radovi u planiranim dinamici i kvalitetu, te da su ovo lokaliteti čija konfiguracija terena u određenim tačkama zahtijeva složene građevinske poduhvate, poput sanacije potpornog zida na lokaciji Veliki Ostros, ukupne dužine 97 metara.

"Posjetu području na obali Skadarskog jezera, Raičević i saradnici su iskoristili i za nastavak realizacije projekata u oblasti međunarodne saradnje. Na sastanku predstavnika crnogorske i albanske strane, načelno je dogovoren sadaržaj protokola o saradnji na temu otvaranja dva nova granična prelaza između dvije države, na lokalitetima Ckla i Zoganje. Važno je napomenuti da je riječ o jednom kopnenom i jednom vodenom prelazu, koji će u budućnosti značajno rasteretiti Sukobin, naročito u mjesecima ljetnje turističke sezone", naveli su iz barskog DPS.

U saopštenju se dodaje da će budući granični prelazi “osim poboljšanja administrativnih i infrastrukturnih pretpostavki” poboljšati i tranzitni kapacitet Opštine Bar, kao i da je poseban benefit ovih projekata uređenje putnih pravaca sa obje strane granice “ koji će od lokalnih biti prekategorisani u puteve regionalnog značaja”.

Bonus video: