Danilović: Vuksanović i Nuhodžić su loša rješenja

“To ne vodi ničemu i unižava i ovaj mali dostignuti stepen demokratije u Crnoj Gori. Mislim da je to mnogo loše rješenje”, rekao je Danilović
0 komentar(a)
goran danilović, Foto: Facebook
goran danilović, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.01.2012. 12:43h

Izbor partijskih funkcionera za mjesta šefova Uprave policije (UP) i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) loše je rješenje, a o tom pitanju konačnu riječ treba da ima nadležni sud, ocijenio je potpredsjednik Nove srpske demokratije Goran Danilović.

“To ne vodi ničemu i unižava i ovaj mali dostignuti stepen demokratije u Crnoj Gori. Mislim da je to mnogo loše rješenje”, rekao je Danilović agenciji MINA.

Vlada je imenovala na mjesto vršioca dužnosti direktora UP Božidara Vuksanovića, a predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić trebalo bi da bude imenovan za šefa ANB-a.

Danilović je naveo da nije iznenađen što nadležni Odbor nije konsultovan pri izboru čelnih ljudi bezbjednosnog sektora.

“Nijesam iznenađen zbog toga što je očigledno jedna vrsta vanrednog stanja i sada se pokušava nategnutim tumačenjem zakona stvar dovesti u red. Pretpostavljam da ćemo, kad se smire strasti, onda razgovarati sa tim istim ljudima kao kandidatima za ta mjesta, a danas je samo jedan od njih vršilac dužnosti, nijesam siguran uopšte šta to znači”, pojasnio je on.

Pokušaj tajnog vladanja

Danilović je kazao da je poslanik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović bio u pravu kada je rekao da je takvim načinom izbora prekršeno zakonodavstvo i da nije ispoštovan Ustav.

Prema Danilovićevim riječima, konačnu riječ o tom pitanju treba da ima nadležni sud.

“Ali nijesam optimista jer prosto toliko je osjetljivo pitanje bezbjednosti da Demokratska partija socijalista (DPS) pokušava da vlada na nepromijenjeni način , sličan onome iz vremena upravnog socijalizma, iza kulisa, tajno”, rekao je Danilović.

On smatra da namjera vladajuće partije da na odgovorna mjesta dovode partijske funkcionere, zaslužuje veću pozornost svih, “ne samo nekoliko predstavnika opozicije”.

“Razočaran sam namjerom DPS-a da mjesta u bezbjednosnom sektoru partijski profesionalizuje. Nije mi jasno zbog čega ćute oni koji u Crnoj Gori svako malo prave izvještaje, mislim da je bilo nedopustivo ćutanje nevladinog sektora, koji se vrlo često ponaša čudno”, kazao je Danilović.

Bonus video: