Nuhodžić: Moja kandidatura je i dalje samo medijska najava

"Vijesti" saznaju da je Nuhodžić tražio da se na kratko odloži njegovo imenovanje za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB)
0 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Arhiva Vijesti
Mevludin Nuhodžić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.01.2012. 17:12h

Visoki funkcioner DPS-a Mevludin Nuhodžić tražio je da se na kratko odloži njegovo imenovanje za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), zbog čega ga Vlada na sjednici, kako se to očekivalo, nije predložila za to mjesto, saznaju “Vijesti“.

Nuhodžić je rekao da je njegova kandidatura za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) još uvijek samo medijska najava, i da zbog toga ne želi da komentariše ništa što je u vezi sa tim."Ako i kad budem izabran, biće prilike da komentarišem sve što će biti u vezi sa radom Agencije", rekao je Nuhodžić agenciji MINA

Prema nezvaničnim informacijama, Nuhodžić je, između ostalog, zahtijevao da prije njegovog dolaska u ANB budu sklonjeni, penzionisanjem ili na drugi način, kadrovi tajne službe koji se u javnosti povezuju sa kriminalnim miljeom.

Kao takvi u javnosti figuriraju prije svega Duško Golubović, službenik ANB koji je imao komunikaciju sa Naserom Keljmendijem, i čiji je listing policija 2008. proslijedila kolegama iz Hrvatske u sklopu istrage o ubistvu Iva Pukanića, te Zoran Lazović, Golubovićev blizak saradnik i jedan od gostiju na čuvenoj svadbi narkobosa Safeta Kalića.

Njih je iz tajne službe pokušao da skloni Duško Marković dok je bio na čelu ANB-a, ali mu to nije pošlo za rukom.

Odlazeći šef ANB-a Vladan Joković ih je formalno smijenio sa rukovodećih pozicija, ali su i dalje ostali uticajni i formalno zaposleni u ANB-u.

Uz njih, kontroverzan je i Mojkovčanin Vlatko Rakočević, čije se ime takođe pominje u sumnjivim poslovima.

I Lidija Mijović, uticajna službenica ANB-a bi trebalo da ode, navodno po zahtjevu zapadnih partnera, zbog praćenja stranih diplomata, što je bio navodno i jedan od razloga za zahtjev da ode Joković.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: