Podgorica: Prostorije NOVE opet na meti huligana

Tomašević kazao da se ranije dešavalo da lome prozore, reklamu sa imenom stranke, tigle na krovu i ubace kamenje u prostorije
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 18:35h

Za vrijeme božićnih praznika nepoznata osoba ili više njih polomile su stakla na baraci u kojoj su smještene kancelarije podgoričkog odbora Nove srpske demokratije.

Odbornik Nove u Skupštini Glavnog grada Duško Tomašević kazao je da se na baraci, smještenoj na brijegu Morače, i ranije više puta dešavalo da ih ujutro sačekaju polomljeni prozori, polomljena svijetleća reklama sa imenom stranke, izlomljene tigle na krovu i ubačeno kamenje u prostorije.

"Sve su to sanirali sami aktivisti Nove, čekajući davna obećanja da će baraka uskoro biti srušena i da će dobiti nove prostorije na korišćenje, gdje bi odbor mogao normalno funkcionisati", kazao je Tomašević.

Sve je, kako je rekao, ostalo na obećanjima, te i ove godine rade u potpuno neuslovnim prostorijama, opterećeni računima za telefon, struju i vodu, još iz vremena kada su ih koristile neke političke partije kojih danas nema na političkoj sceni.

Tomašević je kazao da iz tog razloga "i ono malo sredstava koja dobijaju na ime broja odbornika u Skupštini Glavnog grada sa već blokiranog računa, ide na plaćanje tih dugova".

"Zaista je krajnje vrijeme za promjenu lokacije. U vlasništvu Glavnog grada se nalazi puno neiskorišćenog poslovnog prostora kao što su prostorije bivšeg vojnog odsjeka iza novoizgrađene benzinske pumpe i ko zna još koliko sličnih, koje godinama čekaju na rušenje, a za to vrijeme lagano propadaju", rekao je Tomašević.

On je istakao da za svaku sjednicu Odbora moraju izdvojiti nekoliko stotina eura za zakup, jer ne raspolažu prostorom u kome mogu održavati sastanke.

"Nadamo se da će čelni ljudi Podgorice imati dovoljno sluha i riješiti za njih lako rješiv, a za nas izuzetno važan problem", zaključio je odbornik Nove.

Bonus video: