Dedeić tvrdi da je poštovao zakon

Funkcioner Srpske koalicije Dorbilo Dedeić je kazao da je ta koalicija ispunila sve zakonske uslove da izađe na izbore u Kolašinu, navodeći da se mišljenjem DF-a i SDP-a “opterećuje kao i stavom DPS-a”
124 pregleda 3 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Srpska lista
Dobrilo Dedeić, Foto: Srpska lista
Ažurirano: 09.05.2018. 11:02h

Demokratski front, SNP, Demokrate i SDP tražili su od Državne izborne komisije (DIK) da poništi rješenje kolašinske Opštinske izborne komisije (OIK) kojim je proglašena izborna lista “Srpska koalicija - Saša Dragović”.

Funkcioner Srpske koalicije Dorbilo Dedeić je kazao da je ta koalicija ispunila sve zakonske uslove da izađe na izbore u Kolašinu, navodeći da se mišljenjem DF-a i SDP-a “opterećuje kao i stavom DPS-a”.

“Nije logično da je DIK progledao kroz prste Dedeiću, koji čak i nije bio u Crnoj Gori dok se pravila odbornička lista Srpske koalicije. Preciznije, jedan jedini minut svog vremena nisam posvetio formiranju liste Srpske koalicije u Kolašinu, ali će učiniti sve da od nje zavisi vlast u tom gradu”, kazao je on, reagujući na navode da izborna prijava nije bila ovjerena pečatom niti potpisana.

Bonus video: