SNP se seli u zgradu pod Goricom

SNP je ranije odbio ponudu biznismena Duška Kneževića da lokaciju na kojoj se sada nalazi centrala SNP-a zamijeni za odgovarajući prostor u Atlas kapital centru
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2012. 07:28h

Centrala Socijalističke narodne partije biće preseljena u novi poslovni prostor u pod Goricom.

U najjačoj opozicionoj stranci u parlamentu još ne znaju kada će preseliti partijsku bazu, iako tvrde da je već useljiv prostor u Ulcinjskoj ulici, preko puta ambasade Velike Britanije i u blizini zgrade u kojoj stan ima šef Demokratske partije socijalista Milo Đukanović..

Direktor partije Vladimir Vujović nije mogao da precizira kolika će biti kirija u novim stranačkim prostorijama, napominjući da će novac za zakup poslovnog prostora u elitnom podgoričkom naselju obezbjeđivati Uprava za imovinu.

On je kazao da je Uprava, koju trenutno vodi visoki funkcioner DPS-a Mevludin Nuhodžić, izabrala lokaciju za novu centralu SNP-a. Uprava se pri tome, tvrdi Vujović, rukovodila zahtjevima SNP-a.

SNP je do sada bila jedina opoziciona stranka kojoj iz državnog budžeta nije plaćana kirija za stranačku centralu

Centrala najjače opozicione stranke trenutno se nalazi u blizini Vezirovog mosta, ali je popularna "baraka" na lijevoj obali Morače odavno postala neuslovna za rad.

Podgorički odbor ide u "baraku"

SNP je ranije odbio ponudu biznismena Duška Kneževića da lokaciju na kojoj se nalazi centrala SNP-a zamijeni za odgovarajući prostor u Atlas kapital centru koji će, kada bude završen, dominirati panoramom glavnog grada.

Površina barake u kojoj se nalazi stranačka centrala, prema podacima Uprave za nekretnine, je 296 kvadrata, a u tu baraku biće preseljen podgorički odbor stranke. Za rad opštinskog odbora SNP je do sada koristila i prostor od 290 kvadrata u Bloku 5. Vujović tvrdi da je u tom prostoru, kojim raspolaže Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice, sve teže raditi.

“Kancelarije su male i neuslovne. Zbog toga ćemo opštinski odbor preseliti u zgradu stare centrale”.

DPS 700 kvadrata, SDP 300 kvadrata

SNP je do sada bila jedina opoziciona stranka kojoj iz državnog budžeta nije plaćana kirija za stranačku centralu. Tu mogućnost nijesu koristili ni DPS i Socijaldemokratska partija čije su stranačke centrale u staroj zgradi Vlade, koja je do skoro bila u vlasništvu te dvije partije. Jača članica vladajuće koalicije u zgradi na desnoj obali Morače ima na raspolaganju 700 kvadratnih metara, dok SDP koristi 300 kvadrata.

Pošto nije našla adekvatan prostor za sve parlamentarne stranke u staroj zgradi Vlade, država im preko Uprave za imovinu plaća zakupe poslovnih prostora.

Tako Pokret za promjene koristi poslovni prostor od 600 kvadrata u Dalmatinskoj ulci, dok je Novoj srpskoj demokratiji u kući na Starom aerodromu obezbijeđeno 300 kvadrata. Bošnjačka stranka koristi prostorije od 350 kvadrata.

Galerija

Bonus video: