Čobeljiću "češljaju" kancelariju, iako nije otpušten

Čobeljić kaže da se nada da će se komisija držati procedure i omogućiti da taj događaj bude otvoren za javnost
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2012. 02:28h

Predsjedniku Sindikalne organizacije Vojske potpukovniku Nenadu Čobeljiću za 18. januar zakazan je glavni pretres kao okrivljenom u disciplinskom postupku koji je protiv njega vodi Ministarstvo odbrane.

Ipak, Čobeljić je obaviješten da je po naređenju komadanta Logističke baze Vojno-disciplinskoj komisiji omogućeno da uđe u njegovu kancelariji i napravi uvid u stvari i dokumenta koja se tamo nalaze.

Petrović na čelu Komisije

“To je vojna procedura koja se primjenjuje kad je neko već otpušten”, kazao je Čobeljić, dodajući da Ministarstvo odbrane tim potezom prejudicira ishod disciplinskog postupka koji je tek počeo.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da disciplinski postupak nije ni u kakvoj vezi sa sindikalnim djelovanjem Čobeljića

Pretres će se održati u prostorijama Vojno-medicinskog centra u Podgorici, a Čobeljić kaže da se nada da će se komisija držati procedure i omogućiti da taj događaj bude otvoren za javnost.

Rješenje donio ministar

On je pojasnio da je riječ o pretresu u jednom od tri disciplinska postupka koji protiv njega vodi Ministarstvo odbrane od kada je na čelu sindikalne organizacije.

Potpukovniku Čobeljiću je prošle sedmice uručeno je rješenje po kojem je udaljen sa dužnosti na osnovu Zakona o Vojsci Crne Gore i saglasnosti načelnika Generalštaba viceadmrala Dragana Samardžića. Rješenje o udaljenju s dužnosti donio je ministar odbrane Boro Vučinić.

Ministarstvo odbrane tom prilikom je saopštilo da disciplinski postupak nije ni u kakvoj vezi sa sindikalnim djelovanjem Čobeljića.

Bonus video: