Brajović: Politika proširenja EU se mora nastaviti

Navodi se da je Brajović upoznao sagovornike sa aktuelnim dešavanjima na političkom i ekonomskom planu u Crnoj Gori, pri čemu je istakao da Holandija predstavlja primjer uspješne i razvijene zemlje, kao i da su njena iskustva u turizmu, energetici i poljoprivredi posebno dragocjena za Crnu Goru
69 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Brajović, holandski parlamentarci, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, holandski parlamentarci, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 08.05.2018. 14:26h

Politika proširenja Evropske unije (EU) mora se nastaviti, i ne smije se ugasiti optimizam potencijalno novih članica o njihovoj evropskoj budućnosti, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je danas primio predstavnike Odbora za evropske poslove Predstavničkog doma Parlamenta Holandije, na čelu sa predsjednikom odbora Malikom Azmanijem.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom razgovora naglašen je značaj intenziviranja parlamentarne saradnje i kontinuiteta političkog dijaloga za dalje unaprjeđenje prijateljskih odnosa između dvije zemlje.

Navodi se da je Brajović upoznao sagovornike sa aktuelnim dešavanjima na političkom i ekonomskom planu u Crnoj Gori, pri čemu je istakao da Holandija predstavlja primjer uspješne i razvijene zemlje, kao i da su njena iskustva u turizmu, energetici i poljoprivredi posebno dragocjena za Crnu Goru.

„Naglašavajući da Crna Gora daje prednost kvalitetu reformi u odnosu na rokove, Brajović je kazao da se politika proširenja mora nastaviti, odnosno da se ne smije ugasiti optimizam potencijalno novih članica o njihovoj evropskoj budućnosti“, kaže se u saopštenju.

Pri tome je, kako se navodi, istakao da se stimulisanjem Crne Gore, koja je najviše postigla na evropskom putu, ukazuje pravac kojim treba da se kreću i druge države kandidati.

Azmani je poželio Crnoj Gori puno uspjeha u ispunjavanju neophodnih kriterijuma za članstvo u EU.

„On je istakao vidan napredak koji je Crna Gora postigla u procesu pregovora, uz jasan stav da će Holandija, kao i do sada, nastaviti da bude principijelna i objektivna kad je riječ o ocjenjivanju napretka zemalja kandidata“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: