Opozicija: Tužilaštvo da istraži aferu Telekom

Medojević je podsjetio da je još 2005. godine kao izvršni direktor Grupe za promjene pred tadašnjim tužiocem pokrenuo sličnu inicijativu tada je tužilac bila Vesna Medenica
0 komentar(a)
medojevic, mandic, Foto: Savo Prelević
medojevic, mandic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.01.2012. 15:22h

Lideri Pokreta za promjene i Nove srpske demokratije Nebojša Medojević i Andrija Mandić uputili su državnom tužiocu inicijativu za pokretanje istrage zbog osnovane sumnje da je više lica iz Crne Gore učestvovalo u “veoma ozbiljnoj i teškoj korupcionarškoj aferi prilikom privatizacije Telekoma”.

Međutim, njih dvojica su saglasni da crnogorsko pravosuđe nije doraslo tom poslu.

Medojević je na konferenciji za novinare kazao da se predstavnici opozicije nadaju da će Vrhovni državni tužilac iskoristiti nove mogućnosti koje ima nakon poravnanja u Okružnom sudu u Njujorku, a vezano za korupciju prilikom privatizacije Telekoma u kojoj su učestvovali Dojč Telekom i Mađar Telekom.

Oni su, podsjetio je Medojević, prihvatili poravnanje na osnovu kojeg će platiti čak 95 miliona dolara “zbog kršenja jednog akta koji se bavi korupcijom u transakcijama sa stranim privrednim i fizičkim licima”.

"Sada tužilac ima na raspolaganju institut međunarodne pravne pomoći i mi očekujemo da će u najkraćem mogućem postupku uspostaviti komunikaciju sa Ministarstvom pravde SAD i Okružnim sudom u Njujorku i da će zatražiti kompletnu dokumentaciju vezano za ovaj slučaj",- kazao je Medojević.

On je podsjetio da je još 2005. godine kao izvršni direktor Grupe za promjene pred tadašnjim tužiocem pokrenuo sličnu inicijativu tada je tužilac bila Vesna Medenica.

Bonus video: