Vuković o Hajdinagi: Neka to Lukšić dobro odvaga

Napominjući da dugo poznaje Hajdinagu, Vuković je rekao da je on “jedan vrijedan čovjek koji zaslužuje povjerenje da obavlja jednu tako važnu dužnost”
106 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.01.2012. 10:03h

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković izjavio je juče da premijer Igor Lukšić treba da odluči da li će bivšeg predsjednika opštine Ulcinj Gzima Hajdinagu (DUA) imenovati za ministra manjinskih prava.

On je novinarima na Cetinju kazao da bi sa tom odlukom možda malo trebalo pričekati, imajući uvidu da je policija nedavno protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, zajedno sa kontroverznim biznismenom Naserom Keljmendijem.

Napominjući da dugo poznaje Hajdinagu, Vuković je rekao da je on “jedan vrijedan čovjek koji zaslužuje povjerenje da obavlja jednu tako važnu dužnost”.

“Ako se osvrnemo na to da je pokrenuta krivična prijava i da to baca novo svjetlo na čitavu situaciju, ipak ne bih ulazio u to jer je svako nevin dok se ne dokaže da je kriv. Hajdinaga kaže da od toga nema ništa. Međutim, činjenica da je tužilaštvo pokrenulo istragu, treba sve nas da opomene da ne istrčavamo i da ne trčimo“, naglasio je Vuković.

On vjeruje da će Lukšić odvagati sve činjenice na pravi način: “Lično bih volio da se ništa od ovoga nije desilo i možda bih malo pričekao dok se prve sumnje u vršenje dužnosti u prethodnom periodu Hajdinage ne odagnaju”.

Član rukovodstva Hajdinagine Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka kazao je prošle sedmice da ta partija čvrsto ostaje pri predlogu da Hajdinaga u Vladi naslijedi odlazećeg predsjednika DUA Ferhata Dinošu, koji je imenovan za novog ambasadora Crne Gore u Tirani.

Bonus video: