Prava Crna Gora: Borićemo se za moderan grad, a ne Bar šverca, korupcije i opšteg prostakluka

"Tražimo Bar u kome će svi privatnici raditi podjednako, u kome se privatni poslovi neće djeliti po partijskim dogovorima, u kome inspekcije i gradske vlasti neće jedne pomagati, a druge svjesno rušiti i uništavati"
89 pregleda 7 komentar(a)
Prava Crna Gora Bar, Foto: Prava Crna Gora
Prava Crna Gora Bar, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 08.05.2018. 11:06h

Prava Crna Gora poručila je da će se na lokalnim izborima boriti za "moderan grad, Bar Svetog Jovana Vladimira, a ne Bar šverca, korupcije i opšteg prostakluka".

Navode i da će se boriti da Bar ponovo postane privredni centar Primorja, za Luku, za Primorku,

"Borićemo se za sve naše ljude, za svakog radnika, za svakog čovjeka. Gradićemo sredinu u kojoj Barani neće biti po strani, sredinu u kojoj će Barani biti svoji na svome. Tražimo od modernog Bara da bude mjesto u kome se crkva na Rumiji neće zvati nelegalnim objektom, ali ni bilo čija druga bogomolja. Tražimo Bar u kome će svi privatnici raditi podjednako, u kome se privatni poslovi neće djeliti po partijskim dogovorima, u kome inspekcije i gradske vlasti neće jedne pomagati, a druge svjesno rušiti i uništavati. Radićemo da Bar opet bude grad maslinovog ulja, crmičkog vina, najboljeg mediteranskog voća koje neće gušiti ni jedan trgovinski lanac i nikakav uvoznički lobi", navodi se u saopštenju.

Dodaju da Bar treba da bude grad pomoraca, koji će stečeni novac ulagati u grad.

"Nekada je svaki blok zgrada u ovom gradu imao dječija igrališta, a danas sudbina svake ljuljaške zavisi od ljudi koji ni pomorandžu ne poklone a da to javno ne prikažu, jednokratno iskoriste i ponize ovaj grad. Tražićemo dobra mjesta za svoju djecu. Barani se u svom gradu osjećaju kao stranci. Grade se divlja naselja, lokalne vlasti se ne trude da odbrane Barsku urbanu kulturu, svako može da radi sve, a Barani ne mogu ništa. Barani plaćaju ulaz da bi prišli maslini na Mirovici, plaćaju ulaz u svoj Stari grad, svakog dana plaćaju putarinu u svom tunelu Sozina. Baranima se plaže betoniraju i zagrađuju, Barani čekaju u red za javnim i privatnim poslovima do kojih ne mogu doći zbog političkih dogovora lokalnih vlasti, političkih poslova i političkog naseljavanja grada. Čini se sve da se Barani u sopstvenom gradu osjećaju kao stranci", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Poručuju da će probuditi "pravi duh ovog grada, duh koji treba da postane primjer modernoj, patriotskoj i urbanoj Crnoj Gori".

Bonus video: