Dobričanin: Objediniti javna preduzeća u Glavnom gradu i smanjiti broj direktora

"Danas u 21. vijeku, urbanistički haos je obilježje Podgorice. Gigantska urbanistička naselja ne prate osnovni infrastrukturni projekti koji bi stanovnicima obezbijedili normalno svakodnevno funkcionisanje"
324 pregleda 12 komentar(a)
Vladimir Dobričanin, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Vladimir Dobričanin, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 07.05.2018. 18:46h

Gradska administracija koju će činiti Ujedinjena Crna Gora biće potpuno otvorena u donošenju odluka i sa precizno određenim smjernicama u njihovom sprovođenju. Rad svih gradskih službi i preduzeća biće javan, efikasan i profesionalan, saopštio je član Predsjedništva Ujedinjene Crne Gore i kandidat za odbornika dr Vladimir Dobričanin.

"U cilju racionalizacije i prevashodno povećanja efikasnosti objedinićemo sedam javnih preduzeća – Komunalne usluge d.o.o, Parking servis Podgorica d.o.o, Tržnice i pijace d.o.o, Zelenilo d.o.o, Čistoća d.o.o, Deponija d.o.o i Pogrebne usluge d.o.o. – i time formirati novo preduzeće: Gradske službe d.o.o. Podgorica. Ovim objedinjavanjem dovešćemo do formiranja samo jednog menadžmenta koji će upravljati čitavim sistemom, a suštinska intersektorska saradnja koja je neophodna doći će do punog izražaja", naveo je Dobričanin.

Ističe da bi se sredstva koja bi se uštedjela od smanjenja broja direktora upotrijebila za zapošljavanje najdeficitarnijih kadrova i poboljšanja osnovnih uslova rada.

"Gradska vlast koju će činiti Ujedinjena Crna Gora neće nikad više dopustiti da se dogodi slučaj poput "Siti Kvarta" u Podgorici. Danas u 21. vijeku, urbanistički haos je obilježje Podgorice. Gigantska urbanistička naselja ne prate osnovni infrastrukturni projekti koji bi stanovnicima obezbijedili normalno svakodnevno funkcionisanje. Ujedinjena Crna Gora će zaustaviti praksu uništavanja zelenih površina i stihijsko građenje koje je već paralisalo Podgoricu. Nijedan kvadratni metar ranije uređenih zelnih površina, kao što su parkovi i dječja igrališta, neće biti devastirani".

Dobričanin obećava da će svako stambeno naselje pored stambenog, poslovnog prostora i parkinga imati i zelene površine.

"Neizvijesnost pri upisu djeteta u vrtić postala je noćna mora svakog roditelja Podgorice. To se više neće dešavati. Neodvojivi dio svakog naselja biće vrtići i škole, a ne kladionice i noćni klubovi. Njihova izgradnja će biti apsolutni prioritet gradske vlasti. Radi pružanja odgovarajuće zdravstvene zaštite našim sugrađanima gradska uprava koju će činiti Ujedinjena Crna Gora će u svakom većem naselju sufinansirati izgradnju Doma zdravlja. Time bi se značajno doprinijelo poboljšanju zdravlja naših sugrađana i smanjenju čekanja na zdravstvenu uslugu u Podgorici", zaključio je Dobričanin.

Bonus video: