Milić: Ne živi se samo od poezije nego od boljeg društva

Treba konačno onih 35 kriminalnih grupa u Crnoj Gori, da spriječimo da drže ovu zemlju kao taoca
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2011. 20:39h

Predsjednik SNP Srđan Milić poručio je premijeru Igoru Lukšiću da se umjesto pisanja poezije, posveti riješavanju životnih problema građana Crne Gore, među kojima je prioritet obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

"Igoru Lukšiću neko mora reći da je on predsjednik Vlada Crne Gore i da je imao godinu dana najjače moguće podrške koju je jedan predsjednik Vlade imao u ovom parlamentarizmu u Crnoj Gori. On konačno mora da se lati svoga posla – ova zemlja neće živjeti samo od poezije nego će živjeti od ljudi koji traže svoj posao, od toga da imamo bolje zdravstvo, kvalitetnije obrazovanje, a sve to on mora da uradi. Najbitnije je da u Vladi konačno dobijemo političku volju za obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Igor Lukšić mora da kaže ili prizna – ukoliko ima opstrukciju unutar same Vlade, da to personifikuje i da kaže ko su ti koji ga opstruiraju, ili, ukoliko nema takvu vrstu opstrukcije, da se zahvali narodu i da neko bolji i odlučniji počne da riješava probleme gradjana", kazao je Milić na novogodišnjem koktelu SNP u Tivtu.

Milić je poručio da Crna Gora mora biti bliže Evropi "ne zbog Evrope, nego da konačno onu šačicu, grupicu, evo kažu da ima 35 kriminalnih grupa u Crnoj Gori, spriječimo da drže ovu zemlju kao taoca."

Na pitanje „Vijesti“ da prokomentariše tvrdnje lidera PzP Nebojše Medojevića koji ga je Fejsbuku prozvao da posjeduje fotografiju na kojoj u jednom od žabljačkih lokala pred lokalne izbore u tom gradu zajedno sjede šef diplomatije Milan Roćen i osumnjičeni narko-bos Darko Šarić, Milić je kazao da je "pročitao što je Medojević napisao na svojoj fejsbuk stranici ,a vi ste malo toga rekli, što je on sve tamo napisao."

„Ostajem pri svom stavu da sam na raspolaganju državnim organima Crne Gore, uz istu ocjenu o tome što mislim o vrhovnoj državnoj tužiteljki", odgovorio je Milić koji je dan ranije kazao da nema povjerenja u ljude koji vode državno tužilaštvo.

Galerija

Bonus video: